[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[44] SONY XPERIA 1 MARK 2 預定6月出啦

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
Ps4 pro都60喇
電影得24Hz, 係為了更貼近像在電影院裡頭的不順暢感

有電影感
大部分AAA大作鎖左30
佢跟本render唔到高過30
我睇依家最新嘅sample新1個tele zoom盡等效200mm又唔係差喎,反而舊1個tele好差
LCD拖影120hz
唔明
電影每frame嘅frametime係絕對平均分配

遊戲即時運算會FPS spike,60 FPS可以係前0.5秒出10 frame,後0.5秒出50 frame,夾埋一樣60FPS,但前0.5秒出得10張會感覺到lag

仲有input lag,睇電影冇跟唔跟手嘅問題
知其fps 不知其動態模糊
條友真係唔識架喎
咪gif圖所示ipad pro會有殘影
重有個動態模糊呢個概念

呢條片講得唔錯

https://youtu.be/--OKrYxOb6Y
其實係你放大個問題定真係覺得咁唔得先?
張gif都係
咁唔通而家全部60Hz moon都有問題咩?
次次我都熄motion blur同vertical sync
唔知係你仲未明定想拎返渣沙定點
簡單d換個比喻咁講

你膠個位係先指iPhone 係4gb ram 好夠用好順
然後就去推論到an機4gb ram都夠用好順
忽略唔同技術etc
然後人地話你咁唔岩

你就話人放大問題,問人係咪指全部4gb ram都有問題

雖然我回覆係純粹指點下你
但都答埋你我點睇啦
淨睇60hz冇問題架
但睇埋價,睇埋競爭對手既發展

賣人同價
人地又有真無線耳機送
最影響體驗既
refresh rate touch sampling rate又高自己成倍
電又細人500
ram又少人4gb
作為sony既fans可能就會揼下個心口仔囉
歐洲有WH-1000XM3但係美國係WF-1000XM3
我想要WH
香港比個掛頸嘅你就有
呢個係apple問題
越用d料越差
你可以去歐洲買
貴香港2000零姐
我覺得冇問題
你講到好大問題
咁我問你係咪放大個問題呢樣野有咩問題?
佢係咪120唔會影響我揀唔揀佢既因素
佢係唔係4K就會影響
得唔得?

我買電腦moon都唔會為144 Hz放棄4K
話說 1 ii 個mon 係咪全時4k?
1就全時1096p
只有呢3個app除外
無得set
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞