[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[44] SONY XPERIA 1 MARK 2 預定6月出啦

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
無專登留意
但s20+真係好大部
好唔就手
你係咪傻撚左
Sony一直既目標都係死忠同buy佢功能既人
今次我身邊都有幾個睇中camera pro想出手
我今年唔會換XPERIA 1 II, 用左咁多年SONY係時候轉

今年等轉GALAXY FOLD 2, 4K解像度大唔係一切. 大MON先係王道.
Agree
不過三星樣太柒買唔落
先唔講其他
Ultra嗰組鏡頭嘅擺法真係不敢恭維
今年 Samsung 啲機又係柒咗啲嘅,不過功能搭夠,好過 Sony 懶 pure 百無
我用咗咁多年 Sony 都跳咗出去,果然係另一個世界
其實去到 Xperia 1 都冇乜功能可言
Sony個解決方法
一係直接cut左佢
一係開個洞
一係彈出式
一係芒底cmos
否則暫時都係冇解決方法
太粗暴啦
你睇下note20又係咁玩
因為21:9 做6.5"已經係極限, 加上仍然有上下巴, XPERIA 1已經比人話似搖控咁長

NOTE10+行19:9 6.8"又冇人話長, 呢個就係決定性分別.

就算SAMSUNG行21:9, 都會比SONY短, 因為冇上下巴

前幾頁果個SONY專利就有用, 又可以全屏, 又可以控制機身長度, 不過用彈出性架構, 有咩缺點你實知道.
唔用既功能比幾多都冇用
冇既最多咪裝app
唔係點叫智能手機
如果佢肯落返 50MP + DPAF,再加埋 3K 120Hz 螢幕,整埋個 UFS 3.1,係換得過嘅
實驗品
Xperia個名咁臭係XPERIA S, XZ2時候已經嚇走好多客
根本就係
我成日買撚完又跳iphone
3咩k呀,2k咋
前鏡唔太緊要啦, 有AF, 照到鏡就OK啦
係喎,記錯
班友忍到Xperia 1先換機
NOTE20+跟番NOTE10+設計, 型好多.
咁冇要求,點得㗎,唔怪得 Sony 越做越霉
Oppo鳩吹2k變3k
不過撚過下部findx2pro係幾好丁
相機系統合理好用芒又120hz仲有超級快差
xz2衰咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞