[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[44] SONY XPERIA 1 MARK 2 預定6月出啦

1001 回覆
10 Like 10 Dislike

其實 我都要等自己張sim 完約先轉去5g plan
5G機一樣可以用4G plan

難道用5G plan save相就唔會等
可以唔太急買機
但要忍受touch半死嘅xz2c
屌你老母搵段片係3月7號既係咩居心
好多試機都睇唔到 影相save果個位
都係鳩swap 唔同鏡/直接比d sample
x1mk2先定香港經濟大蕭條先
岩呀
所以我寧要4K 幾多Hz話撚之佢
佢都走左位睇相同開4K片先用4K res
平時捽moon講真有乜所謂

利申 RTX 2080 4K 60Hz 1080 60Hz
總之你買部Mk2咪啱
不過係咪pentile嚟
咩料呀
你容許得又4K又1080 20Hz
咁個panel咪即係4K 120Hz囉
你想部機賣兩皮野?
你整得4K落去就預左係60Hz架啦
你仲未block條友?
做乜撚野呀你
我講Xperial 1/m2塊芒硬件支援4k 60/1080 120
唔識咪走出黎柒喇
講翻個moon先
而家Sony咪就係選擇左我要4K呢個gimmick而放棄高Hz所以咪出現模擬90Hz出黎
如果佢真係用電視部門既motionflow落去其實OK既
我上一部Sony電視十年前個motionflow已經玩緊模擬200Hz
但班電影痴線佬話唔好會搞到電影好假
打機又話搞到好高input lag
仲以為佢地個個神反應打親芒亨開貓火場場零死dark soul 一命爆機
用咁耐amoled仲問係咪pentile
你係咪黎搞笑架柒頭
咁你比個prove黎啦
講就得林奠維尼一早死撚左啦
2060玩4k開最低呀
咁不如唔好玩
我唔玩fast paced game,但d人試完槍game,
結論係high refresh rate真係有助你早d判斷https://youtu.be/OX31kZbAXsA

我d friend玩槍game換完都係咁講,你都係心理作用都好,總之佢哋真係prefer呢樣嘢

我就玩slow-paced嘢,所以我揀畫質嘅,不過都想兩樣兼備

同埋我都好羨慕ipad pro個mon
條友又唔識又周圍撩交嗌
我唔玩槍驚所以真係WFC
我玩RPG City Skylines 你比2000Hz我都無撚分別架啦
PS4 30Hz打芒亨架啦 人地咪又玩到貓火
講高Hz打槍驚正啲個前題係你要有咁樣既reflex先得架 計翻條數架姐 個frame出現同個人既reflex time幾多miniseconds架姐
咁你有無咁勁先?

後黎先拎走左
我有講錯咩,錯咪比人屌好正常
咁你唔比佢會錯意或打錯字?
你解唔解釋到點樣一個4K 60Hz既panel 變到個 1080 120Hz既影像出黎?
物理上唔可能架喎大佬
你搞清楚先喇
Xperia 1m2個芒係谷電壓搞去整高個反應時間
我都係玩cities skylines,一萬人左右開始,40fps都算好。

但都話你當心理作用囉,總之d人玩嗰d覺得真係好操控左,同埋人地個test係真係快左,你可以睇下囉。

我都唔多玩槍game,但ipad淨係animation都順d啦。我以前從來未用過60hz以上嘅mon,有次喺人地地方用電腦,一開start menu已經知佢係high refresh rate。咁姐係唔洗side by side,亦唔洗經驗都可以分到。
所以我都希望之後我有部咁嘅機

我真係覺得scrolling
模擬更高Hz係補frame呀
點解唔可以呀
好耐之前xzp個芒都可以4k 60/1080 120喇
少見多怪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞