有增生疤痕(蟹足腫) 做過治療請入

939 回覆
3 Like 3 Dislike
佢呢隻噴幾下同出面用針貫穿凍死埋深層組織既唔同
但效果都ok? so far係咪係翻發?
因為我其實都係幾粒腳甲size咁
我無做出面噴嗰隻,但聽落應該要補好多針類固醇,視乎大細,因為點解要用針隊入去做冷凍治療就係,要由深層嘅組織都凍死埋咁就無咁易增生,如果就咁喺出面噴係入唔到深層組織,所以就要補好多針類固醇,咁當然,如果真係冇增生,咁咩方法都冇所謂嘅
做完手術 其實2萬只係齋operation錢 仲有好多立雜野未計 藥呀 壓力環 打針 覆診 覆診只包頭2次 之後800次 要打針就齋比打針錢大概千幾 加埋好撚貴

我做嘅係冷凍後切 屌好彩冇揀齋冷凍等粒野自己甩 而家就算切完傷口都痛 瞓覺習慣咗側瞓 而家只可瞓一邊搞到膊頭好酸痛平瞓又瞓唔著好辛苦 想像唔到冇切要成個月都係咁瞓會點
咁total幾錢落樓?

有無話傷口幾時好?
要覆幾多次診 有得keep住claim保險?
暫時20410 未計之後打嘅類固醇針同第二次之後嘅覆診
覆診佢通常會建議你覆足一年 一個月一次
保險方面仲問緊 但暫時都claim得哂 但我份保險同平時一般會買開嘅好唔同 一般嘅通常claim得好少
一個月一次都幾密喎
有蟹足腫真係煩
十幾蚊耳窿 代價好大
咁姐係之後每次覆診加打針大約要千頭?
睇下你甩得靚唔靚 唔靚就要打到佢平 千幾一枝針 如果個次覆診有打針就齋比針錢就得 唔使比覆診費
都唔知點解會有
你係邊忽?
陳醫生好細心
姑娘好溫柔

背脊有6cm肥厚keloid ,做到平滑
上去搵陳醫生啦
陳東飛醫生
真係信心保證
絲打做咗幾錢 我啱啱切完 結左焦 耳仔仲要瘀咗 好驚
有keloid dna一世都係小心唔好令自己有蚊叮蟲咬

否則一有傷口就會生
陳醫生 深黃
我2009年搵陳醫生
嗰時兩萬元
佢係藍嚟㗎喎登埋報撐警
我又唔覺得啲姑娘細心得去邊喎問佢陣間冷凍完係咪切條友問返我乜冷凍完會切嘅咩on99
醫生就正常冇話特別細心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞