有增生疤痕(蟹足腫) 做過治療請入

945 回覆
3 Like 3 Dislike
都係街症醫生轉介?
係呀
打電話預約排街症先,一比醫生睇,直接同佢講話想切,但個復發機會都幾高,我兩邊有一邊冇復發已經好好彩
淨打針其實有無小小用?
打完會細左既,但過幾個月又會大返,但有幾粒真係平左
分享返自己係陳東飛醫生嘅經歷先 我自己一路睇落就覺得間野麻麻 好有只係錢嘅感覺 (唔知明唔明)

首先術後覆診見醫生 等咗半個鐘見再幫我清清個傷口 一清完就會立即叫你出去等 可能我suppose會再share多啲護理傷口嘅嘢 但就乜都冇講 好似好趕要見下個病人咁 但我suppose一次800蚊嘅覆診 醫生會做足啲做好啲但感覺就好似比人呃咗咁 為咗收錢但服務又冇乜 又或者細佬好少睇呢啲診所唔知原來行情係咁

第二就係姑娘 唔係好掂 我覺得正常應該會同你講你初步比嘅錢會比咩服務eg 藥/覆診次數等 但比完錢冇主動同我講要我追問先答 ok包2次覆診 第一次覆診個陣檢查完比錢 佢無啦啦收我錢 我追問唔係唔使比咩 佢又問返第二啲姑娘 就同我講唔洗心諗唔係呀嘛 如果我上次連手術會包幾多複診次數都無問 今次係會on99咁比咗錢 你連呢啲記錄都唔做好 仲夠膽收人咁貴

其次係啲姑娘收咗錢又冇同我講返啲護理程序 又要我追問dllm 啱啱做完手術嗰日係會同你講 但複診嗰日又冇同你講返之後要點 我撚知要點做 最後又冇同我約返下次覆診日期 真心唔知想點

其實如果政府診所係咁我真係冇所謂 但收得咁貴 嘢又唔做足比人感覺hea99 搞到而家印象好麻麻 可能係咁啱我唔好彩俾人咁對待所以我覺得其他巴絲可以explore多啲option先揀呢間 始終佢偏貴 上面有個疑似打手我相信外邊會有更好性價比更高嘅option
聽你咁講完真係唔知仲搵唔搵佢睇好又藍
但上網搵佢真係好似係最出名最多人睇
其他醫生都無乜review
就係我pin咗個間
都真 網上有關蟹足腫都係揾佢 所以如果絲打覺得服務冇咩所謂 同夠錢都可以考慮 不過一定所有野要問清楚
原來係佢感覺好似好惡
我手臀同ass都有
如果就咁去比佢睇睇quote價既話
佢會收幾多
你可以初步fb inbox佢張相問價先
想問多句
因為呢d手術都唔平
你自身有冇買保險而又可以claim到?

我好似得一份屋企人幫我買既普通保險,諗緊好唔好買左份保險先去睇醫生。

如果有巴絲又做呢類手術又claim到保險,你地係買邊類型保險可唔可以分享下
我有2份 一份外國學校幫我買嘅premium 保險 保額好大 claim到全數連打針覆診 另外屋企幫我買普通保險只claim到5千
認真
唔好幫趁屎太袓 陳東飛
第一個幫趁過打類固純
第二個幫趁打冷凍淡氣

兩個都似唔夠用量
陳東飛仆街在 應趁個陣己問定你人工你搵幾錢個月
我有三個位打,一支淡氣搞哂
兩粒本身大概五蚊銀咁大,響佢度搞完三四年變左粒打邊爐牛丸
一粒 半條手指尾咁大,打完變左一隻手指公
只係好彩唔係生係臉上

坦白講你係增生性,總之某D位有傷口身體就會增生

我建議你要打幫趁台灣,呢類整形治療競爭大個邊價錢都好少少
陳東飛個態度係將貨就價
你咩都唔講,佢唔係打算幫你斷尾個種心態去清
一係你問佢斷尾 睇佢劏你幾多
四年前我打三個位,收左我1XK,如果而家去,幾位位打冷凍都可能收20K
但你知KEROLDS 個性質係
你一搞個傷口,身體有SIGNAL 去補,同你補突
佢當下同你所有填平,都要睇你副計生唔生性 唔咁多事
唉 我都做過search
因為各種方法都會製造新傷口
如果有keloid體質其實好容易又引發蟹足腫 好灰

想問你d keloid最後點?
我睇我係體質太強 搞過兩次都係變大 年紀大越易大
除非有一刻轉天氣又大到同痕到一個點
否則算 靠自己控制飲食 少D拉扯
不過真係好睇人,有人平得到
N年前響街見過有人著小背心心口一大攤,一個汽水鋁罐咁大都照出
諗起個位巴,對比自己又好少事 心口都係一隻手指公啫
我都有睇過台灣有隻UP雷射好似都有用
之前有問過下,唔算貴一萬台幣一次
但計埋機票果d就唔平
冇嘢係百分百嘅,但我覺得講成功率嘅話切割加放射治療係最好嘅

其次就係如果你體質唔係話好誇張,正常冷凍治療都應該OK, 但都係果句冇百分百嘅
屎太早真係好撚廢,我以前都睇過佢,佢用類固醇同你講既一樣,又貴又唔夠,睇佢不如睇政府排期好過
我自己都咁諗 不過可能我仲算細粒 佢就話未必需要加埋切
睇facebook個蟹足腫gp佢地推薦隻叫小川令既疤痕貼
睇佢地d before after圖又真係好似幾work
有冇巴絲試過呢類product
雖然我都生左4年了 但都唔想佢地再發大同繼續咁癢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞