有增生疤痕(蟹足腫) 做過治療請入

945 回覆
3 Like 3 Dislike
真 會乾燥 痕
會唔會關男女事
咁陳東飛有冇話著幾耐唔洗再著
同日後都要盡量避免拉扯到?
係 勁痕
早排打咗支類固醇仲衰咗
而家又痕 又長咗
仲諗緊割唔割+電療
剩心口話要近10萬

想問你都喺陳醫生果間睇?
&你哋頸有冇&做埋?
同埋割+電,係咪連住請5日病假就夠
之後對返工冇乜大影響?

Btw壓力衣 佢建議著幾耐就夠
長期戴應該好唔舒服
應該唔關性別事,今日去佢話可以扣喺前面
今日有講到暫時唔駛再著,但因為我得緊傷口埋口未電療,電療完仲要著幾耐就未知
頸冇,切同電應該係最快捷方便手尾最短嘅方法,但都最貴,請假方面唔好心急,因為未必連住做,我一號切完到而家都未電,醫生會睇你傷口情況同你決定日子做電療

如果唔駛攝發泡膠嗰啲嘅話,而家天氣涼咗著壓力衣都唔會話太難受嘅
仲未做得
傷口太大一直未埋晒口
雖然未睇到,但摸落去係平真係幾開心
因為好大,醫生驚做先嘅話影響之後一直埋唔到口
今日拆咗部分縫線,應該有慢慢好嘅
結焦 仲要撕落嚟

Btw未做,連覆診日期都未同我約
下星期終於可以做電療
除咗最大嗰個傷口,其他已經貼緊除疤貼
近排見到呢個po
想問有冇巴絲都係耳珠生可以分享下經驗?
想做冷凍見到話會不停流血水 有血泡
康復期洗頭掂到傷口會唔會影響埋口?
想搵精研做 耳珠大概咩價位?
唔該晒🙏🏻
WhatsApp可以直接問佢哋估價,可能會要你影畀佢哋睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞