有增生疤痕(蟹足腫) 做過治療請入

945 回覆
3 Like 3 Dislike
係囉
我目的係平9成
絲打今日傷口點?
我就繼續流血水黃色液
我都update下大家,我由舊年做完冷凍,然後每個月去打類固醇針,到而家差唔多1年打咗10針,到呢個禮拜再返去打針,本身都諗住打埋呢次就停。咁啱羅中佑話我都平得七七八八,嚟緊可以減到2個月先返嚟打針,甚至可以唔駛再打,不過佢提我要繼續貼除疤貼,我問佢要貼幾耐,佢話就算唔打針都要一直貼,即係成世都要貼喇

佢又問我做唔做laser,不過佢都好坦白做完laser只會無咁紅但唔會變到同普通皮膚一樣,咁我唔考慮了。去到呢刻,我自己都滿意做完個結果,當然如果當初揀手術+srt 效果會仲好
點解冇底深譚,但我預咗嘅
我見到我個蟹足腫未結焦,但啲肉似係甩咗少少,我見到底個浸皮膚係粉紅色
之後會唔會變淺啲
會變淺但視乎本身個疤原本大細同嚴重程度。我個疤差唔多兩個5蚊銀咁大,一邊本身個疤唔太厚,而家有啲位係淺粉紅色遠睇唔覺,另一邊本身好厚,而家就深紅色同見到血管
依兩口拆紗布整甩咗個焦留血,唔包平日日幫又會滲黃色液體,好麻煩
打錯曬字依兩日拆紗布整甩咗個焦流血,唔包紗布平日又會滲黃色液體,好麻煩
已經係咁聽日問下姑娘先
我應該冇咁快,每次拆都整甩流血
我見小紅書好多都話打針冇用
最有用方法係用同位素
有無人聽過同位素? 好似淨係大陸先有得做?

另一個方法就係切除加淺層
或者 打針加co2 laser
你覺得羅醫生好定陳醫生好?
咁好,姐係成舊做冷凍個舊甩咗出來?咁好似甩得幾靚咁
認同我1x年既瘤 打過類固醇
冇咩用
巴打呢家點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞