有增生疤痕(蟹足腫) 做過治療請入

967 回覆
3 Like 3 Dislike
你做完一次嗰個位仲有冇痛 有冇痕?
有可能包㗎~ 我而家好惆悵揾私家整容醫生開刀定冷凍好 因為我有2份保險 1份一定要入醫院住一晚先可以claim手術錢 另一份就未知 但就普通手術都可以full refund 問緊冷凍
但開刀要全身麻醉好煩 又要逢合 冷凍就簡單 1個鐘搞掂
冷凍好啲喎

始終微創
咁而家so far整完2次有冇痕同痛
未整
我都覺 但我老母又話耳仔呢啲地方咁敏感 比專業人士開刀會好啲 復發風險又冇咁大
痛就無,到宜家都仲間唔中痕
特別呢排帶口罩成日hi到痕(生喺頸)
更加想去整多幾次
其實微創嘅方法先好
冇話一唔一定要開刀嘅
但係傷口細啲都係一件好事啊
只要解決到就得

Shit
sorry以為係上面位師兄
巴打係遺傳性?
開刀個risk係個傷口有機會又會變返蟹足腫
正常見醫生應該都唔會suggest開刀
不過絲打你嗰舊咁大 問返醫生意見會好啲
其他屋企人都無 係得我有
上網睇開都話係基因問題先會咁
係呀 睇返上面冷凍前後相 其實完全平左係啲色水仲有少少
頭先聽個醫生講開刀又要扯返四圍啲肉去埋口 嚇死人
所以我覺得條友係有利益輸送先介紹我開刀 一埋嚟就寫介紹信我比佢個整容醫生frd
我做過,一樣係耳骨增生。搵陳東飛醫生,冷凍治療,包埋覆診total 23000左右。包咗耳仔1個月多少少佢會成粒甩落黎,啱啱做完睇落好撚恐怖,因為會不停不停滴血水
真心建議盡快搞咗去,我個時唔係香港讀大學先咁遲做
我之前睇YouTube 有人去整 成萬蚊
個結果係平左但黑左一個坑咁 同未做之前一樣咁突兀
我又驚做完會額外增生
所以一直都無做
做完個一個月會唔會有咩唔舒服 沖涼個啲會唔會好麻煩
我都唔係香港讀書 10月要返去 所以諗多陣就要決定

我問診所佢sd咗呢幅圖比我愈合得好靚架喎 會唔會呃我
冷凍過幾舊,得一舊斷左尾
i know your feel
無野啦 我睇返佢係打針 佢粒疤甩左又生返出黎
Ching 你試完既話係到講聲啊
造福人群
有冇得詳細講下係邊個位同做咗幾錢
我上網睇唔係冷凍復發機會最低咩
洗頭都印象中係用手擋一擋,廢事花灑直接沖傷口,沖完涼要洗傷口。一日好似洗2次傷口,講真係麻煩既,但一定handle到
千祈唔好做開刀割咗去,一係加電療,一係做冷凍,就咁割真係真係好易翻發
我做完等增生甩咗就返去覆診,佢建議一個月多少少覆診一次,覆診一年。我去咗3次已經冇去,因為太貴。甩咗之後佢會睇下使唔使打類固醇針同會俾個磁石你夾住傷口(佢過要夾起碼半年),我夾咗4個月已經放棄咗,但間唔中都會記得就夾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞