有增生疤痕(蟹足腫) 做過治療請入

945 回覆
3 Like 3 Dislike
其實打類固醇落去會有咩副作用?
如果打針就得出去打啦 唔好係佢診所打 貴到傻千幾一枝
我應該揀做冷凍 但又好驚越搞越大 好煩
打手係咪講緊我
上網搵做耳仔蟹足腫既資料真係唔多,所以先想分享多少少
我去個陣醫生定姑娘態度都幾好,可能因為我帶埋呀媽去,我同呀媽都不停問佢嘢
我唔係蟹足腫,我係肥厚疤痕
姑娘啲態度幾好嘅

但佢術後恢復嘅嘢真係做得唔足
要點護理我都唔知,淨係比個垃圾護膚膏我就算

佢啲Laser機係靚呀
但感覺佢唔係好知要用要咩功率
講上面有條友9up話佢深黃
我都想知
理論上呢啲類固醇係低劑量嘅,就唔會話打得多就去到咩骨枯嗰啲咁嚴重,但如果講對皮膚嘅問題就係薄左同多咗啲微絲血管(好似係)
只能講打左發生咩事畀你參考
打完,變左粒脹大雪花紅豆
幾日後 於紅色,一日洗兩次傷口過幾個月傷口後會稍為消腫平左 但當然唔係正常滑既皮膚
於紅色都係梗焗 無淡化
之後真係好睇你本人
半年左右 陳東飛會搵個姑娘關心下你

你有冇印像由一粒暗倉去到紅豆要幾耐
如果由暗倉粒唔到幾個月就變紅豆 咁你算係體質勁
打完落完刀脹硬
總之你有覺悟係新傷口注射位置會成新kerolds

畀埋年紀當做參考啦 三字頭
中二左右有第一粒時都到ASSO先明顯
但早三年我出左一粒 大得快左
第一粒已成手指公
我都想知 留個名
我都係跟左我4年 愈黎愈大
見上面有人講起小川令 好似話多年既蟹足腫都有效
都要成十幾蚊塊

入左個台灣gp 見有啲人真係超級嚴重
可唔可以講多啲,呢隻小川令有啲咩特別成份?

我上網做過一啲research, 主要好多醫生都會推薦有silicone 成份嘅疤痕貼,但由於佢嘅原理就係物理上治療,利用silicone 去抑壓collagen 過度增生,所以佢嘅時間相對較長,但係好早已經證實對增生性疤痕/蟹足腫係有效嘅

而藥用方面我就冇點睇到有啲顯著嘅效果,其實好多都話成份上面有幫助,但實際上可以去到邊一個地步就冇人知,就好似秀碧嗰隻深層除疤貼,佢嗰兩隻有效成分係有用,但實際上去到邊個程度呢,就要個人親身體驗
想問係咪fb group個d? 可唔可以share?
佢都係疤痕貼 可以search “小川令” 台灣網站有得賣多 我都未睇到有咩成份
係呀 叫”蟹足腫keloid分享”
台灣人開 但都有香港人係入面
已經買左 試下有冇效
係邊到買呀?見運黎香港唔平
有冇人睇過陳厚毅
請問睇邊個醫生
邊到有得買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞