有增生疤痕(蟹足腫) 做過治療請入

939 回覆
3 Like 3 Dislike
我係政府診所配畀我所以唔知香港藥房有冇賣
比返大家參考 今日去咗consultation
耳背大概2~3cm

醫生話最主要有三種方法治療
1. 開刀(萬五)+放射治療(三萬,養和收) 太貴冇揀呢個option
2. 齋冷凍(萬二)但要等佢大概個幾月慢慢甩 有機會瞓覺/郁動個陣整親粒野 同流血水 沖涼會麻煩 同埋甩得唔靚就要打類固醇針 聽講幾痛 由於太麻煩所以都冇揀到
3. 冷凍+開刀 (夾埋二萬) 冷凍完直接切 唔使等佢甩 同傷口會比較靚 所以就揀咗呢個方法

希望幫到大家
你係咪搵邊間問呀?約左約時整?
你係搵邊間問呀?約左幾時整?
我都係揾陳東飛醫生 落咗訂但未約實時間 唔落訂個constultation fee成千蚊 屌
等你包膠
請問第三個option邊度做?
都係陳東飛醫生
打針要幾錢?每次計?
嘩 有冇話幾耐要打一次?總共要打幾多次?
你哋算好啦
我嗰啲生喺個腮兩邊 心口 膊頭都有
不過都唔想理了 反正都醫唔好
其實基本上都可以做到冷凍治療,但之後使唔使打類固醇針或者冷凍治療之後淨係貼除疤貼就睇醫生決定

其實如果你想開刀,做開刀+放射仲好

有無得claim保險架?
其實我諗都得㗎 我本身都唔知呢個option 係consult個陣醫生比我 你可以fb問下做唔做到先 因為一consult就要比成千蚊嘅consult fee
depends你買幾好嘅 我有2份 一份只claim到5000
另外個份保額好大就claim得哂 最好你做前問返agent
普通診所都有得做冷凍?
好平wor 3 4千total 有冇得share下邊間?
其實普通家庭醫生 有得打類固醇針架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞