有增生疤痕(蟹足腫) 做過治療請入

945 回覆
3 Like 3 Dislike
巴打,有野唔sure要即問護娘。佢地有wts
我覺得佢地覆得幾快
收到,唔該巴打
祝巴打早日康復
我仲掙扎緊打唔打laser
打laser係咪為咗退色? 幾錢打一次?
我以前做完手術後打過STR
醫生話係進一步打死d細胞,減少翻發機會
同埋我以前醫生講做腿色美白唔係唔得
但係如非必要最好唔好搞佢,一返發仲衰
即係唔好打laser好過打laser
絲打可唔可以講多啲
係為咗褪色2000一次
但我做完冷凍 打咗幾次類固醇 皮膚係平曬但顏色唔同原本膚色
醫生話可以打laser 但我自己仲未諗清打唔打
一黎已經平曬 想著無䄂咪用bb cream遮住啲顏色囉
二黎 呢啲化學嘢 我覺得唔好掂太多
二黎 個醫生成日話冇咩後遺症 我就
絲打 麻煩講多啲
我個垃圾醫生話令疤痕個位既顏色似番原本顏色
我問有冇咩後遺症/做出黎會點?
佢又話冇乜野
我自己做咗冷凍同打幾次類固醇
其實心願大致實現
自己係咪要再食呢啲laser化學嘢 仲有保留
你係打邊隻laser ? 我係打srt 放射治療嗰隻,係為減低復發機會,唔係為腿色
因為我打srt 個位出現色素沉澱,仲深過我本身皮膚,依加十幾年仲睇到當年打laser 個位

聽你話會腿色嘅話似係去疤laser ?

不過我係做手術去切走舊野再打srt,
你係做冷凍,
可能處理方法唔同,打嘅laser 都唔一樣
你怕嘅最好睇多個醫生拎second opinion

但我但人認為+我以前睇嘅醫生都話生蟹足腫嘅人如非必要唔好搞皮膚會好d
因為touchwood 復發會生得仲大舊

雖然條疤痕仲有印,但係皮膚係平嘅,我就心滿意足
最主要係睇你想要靚定安全
我想安全就唔會再做extra 野去搞佢
雖然外觀係唔靚,但係皮膚平哂我就心滿意足了
小夫巴貪靚
我就純粹想佢平伏, 唔好痕同翻發就算

你好似6月頭先做, 咁快已經打左幾次類固醇啦?
你d疤未打針前平伏左幾多成? 補左幾多針先平哂?
我條疤有其中一忽仔已經乾左水, 我覺得佢好似冇平過
Latos巴 你起哂啲post喎
小夫係貪靚㗎啦
5月尾做 依家打咗3次類固醇
未打針前平伏左8成 用除疤貼後先慢慢平哂
你條疤係咪好多年
我都1X年啦 依家平哂 心滿意足 只係打唔打laser
我係為褪色而做laser,但實質個醫生從來冇話做咩laser

「我但人認為+我以前睇嘅醫生都話生蟹足腫嘅人如非必要唔好搞皮膚會好d 因為touchwood 復發會生得仲大舊」
我想講 呢樣野 我個醫生從來冇講淨識講唔會有事發生
其實我都係
平哂 已經好開心 完咗1X年既心願
巴打 係咪呢幾日開刀 祝好運
會好快好番
見你成日問 好似仲擔心過做冷凍
時間過得好快當初我同你差唔多時間做
好明你
不過我應該唔打laser
唉 人就係貪
當日我想變平就算 但呢家就想變番正常顏色
不過laser就算啦 非是
我都覺
尤其是個醫生令我唔可信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞