雄禿脫髮。食、買、搽藥,織、植髮 救髮謬誤 你問我答(4)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
睇唔到眉
植髮大約幾錢?係咪要剷短哂先植?有無傷口?幾耐復原?

同埋係咪無辦法整多d頭髮?
如果去染 電會唔會睇落多d?

會睇落多啲
整多啲頭髮? 食藥搽藥囉

要咩藥 但我天生少唔係脱都有用?

追post啦 甩頭髮又唔做功課
搽 minoxidil 5%
食 finasteride 1mg

唔係呀巴打
我意思係我無甩 真係天生少加幼 食藥都有用?

影黎睇下 我以前都覺得自己天生少 一睇番小學初中啲相

我小學初中都差唔多

無眉, 想像唔同個距離
左右額角有一個指甲位咁大既地方得返毛仔,食藥定搽野好?
用左兩個月左右rogaine 5%水濟 最近覺得用完會油左同爉左 想問下Foam同水濟邊隻會比較無咁油同爉?
樓主點睇revivogen
用左兩個月左右rogaine 5%水濟 最近覺得用完會油左同爉左 想問下Foam同水濟邊隻會比較無咁油同爉?

Foam 較多人用,水d 人話好難控制
樓主點睇revivogen

洗頭水生到頭髮當你贏
左右額角有一個指甲位咁大既地方得返毛仔,食藥定搽野好?

搽藥先

同埋係咪無辦法整多d頭髮?
如果去染 電會唔會睇落多d?

會睇落多啲
整多啲頭髮? 食藥搽藥囉

要咩藥 但我天生少唔係脱都有用?

追post啦 甩頭髮又唔做功課
搽 minoxidil 5%
食 finasteride 1mg

唔係呀巴打
我意思係我無甩 真係天生少加幼 食藥都有用?

影黎睇下 我以前都覺得自己天生少 一睇番小學初中啲相

我小學初中都差唔多

無眉, 想像唔同個距離

明顯額角向上 頭頂變稀疏
要留意啦
有冇人用完 minox甩得仲勁???

我3年前用過 minoxidil, 之後停左一年,脫返轉頭,再用返 minox 其實有冇用???
有冇人答到 

成份一樣 ?

yep , 點好

繼續用落去
有冇人答到我如果食左七個月藥1-2期 22歲
植唔植好 因為有個暑假 可以去台灣
同埋有冇巴打有植過髮 有冇好介紹
留TG:engma19 希望有人可以慢慢傾下

如果只係一二期,食保記應該可以穩定情況,再配合髮型應該無大問題,你想植髮既原因係?

如果只係一二期,食保記應該可以穩定情況,再配合髮型應該無大問題,你想植髮既原因係?

因為想補返兩個角位
屋企有遺傳甩頭髮
依家廿幾歲人開始兩額禿
個轉又開始疏
想睇下醫生去邊度睇好?

咩情況?
止住左個勢未?

因為想補返兩個角位

自己決定
屋企有遺傳甩頭髮
依家廿幾歲人開始兩額禿
個轉又開始疏
想睇下醫生去邊度睇好?

睇醫生既用意係?
係咪一定要搽加食先得?
我追po睇見到有人話搽無用
食果隻保康絲 係咪4xx食100日?

搽冇用? 額角定頭頂?
保康絲分好多種 。 有正有副 , 到到唔同價錢
可唔可以咁講?雄禿黎講M 字係咪仲慘過轉疏? 食藥同搽係咪都對M 無咩作用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞