雄禿脫髮。食、買、搽藥,織、植髮 救髮謬誤 你問我答(4)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
其實,有冇巴打係食藥2年或以上?
可否講講藥效有冇隨年月減少?
或者有冇其他副作用?

同埋食咁耐嘅人,係咪打算食一世?

食到咁上下
到食左都照甩既時候
會考慮織髮一了百了

或者到果個年紀你已經無所謂呢

可能係都未定
不過總算搵到backup plan

古天樂好似長期食泰國藥

十年巴打話泰國藥一粒係Finpecia一粒係Minoxidil
所以我都想買finpecia食+minoxidil foam

我有講過泰國藥?
唔係我黎架

咁我記錯人
sor
我想問有無巴打打算植髮? 因為我打算係美絲做 修復m字額 1800束 六萬。想問問有無ching係美絲做過? 效果點?
其實我齋搽foam 有無用?
諗住如果搽到四個月都無用就先食藥

大家食藥有咩推薦?
係咪都係propecia 1mg?
咩牌子?
我想問有無巴打打算植髮? 因為我打算係美絲做 修復m字額 1800束 六萬。想問問有無ching係美絲做過? 效果點?

或者樓主點睇依間野?

大家食藥有咩推薦?
咩牌子?

報告下,ebay成功買kirland 泡裝,本身仲驚壓縮噴霧走唔到飛機,大約10日到手

用水定foam好d?

睇你需求什麼

我係保髮堂買咗三支regain但係唔敢用,狂脱期係咪要幾個月?依家淨係食藥,7個月印保啱啱轉用西保,但感覺食藥咁太有效,係性能力弱咗d

點解由印保轉西保

聽個做藥房既frd隻藥香港冇註冊再睇前幾頁有巴打懷疑係假,淆底所以轉

西保怕唔怕都有假
其實有冇網頁有教人點分真假

上政府網check brand code
西保香港有註冊
印保冇
正常藥房唔會賣假
LM

呢個洗頭ok?

係呀做FUT 我之前睇左吳文藝一次 但佢個期好full 同埋我就唔到時間 我計過價錢 兩邊好似差唔多錢咁 同埋留係香港 美絲包四個月護理 好似好d。(非打手)

大家食藥有咩推薦?
咩牌子?

大家食藥有咩推薦?
咩牌子?

大家食藥有咩推薦?
咩牌子?

係呀做FUT 我之前睇左吳文藝一次 但佢個期好full 同埋我就唔到時間 我計過價錢 兩邊好似差唔多錢咁 同埋留係香港 美絲包四個月護理 好似好d。(非打手)

西保抵食d定韓保抵d ?
用完regaine泡沫等佢乾咗再洗頭gel頭得唔得?
西保抵食d定韓保抵d ?

西保好似貴少少
呢度寫個歷程keep住update

半個月前睇左醫生
由於佢開嘅藥(食+搽)太貴
所以追完文後自己買
暫時唔打算食藥住
因為驚狂脫期同影響性功能
齋搽野先
如果3個月後都無用再打算買Finpecia食

我係用Kirkland Minoxidil 5% Foam
因為睇comment 話Foam快乾唔油
$125一支60g
早晚一次
癥狀: 頂禿一期,額無事,兩邊開始疏
用左幾耐: 個零星期
甩頭髮量: 由甩開20-40條到而家10-20條
髮質粗幼: 無咩分別
再生頭髮: 暫時唔覺
副作用: 少許頭痕,少許頭痛

用水定foam好d?

睇你需求什麼

我係保髮堂買咗三支regain但係唔敢用,狂脱期係咪要幾個月?依家淨係食藥,7個月印保啱啱轉用西保,但感覺食藥咁太有效,係性能力弱咗d

點解由印保轉西保

聽個做藥房既frd隻藥香港冇註冊再睇前幾頁有巴打懷疑係假,淆底所以轉

西保怕唔怕都有假
其實有冇網頁有教人點分真假

我個frd賣俾我,應該信得過

睇hkg reg number
再上香港藥物個網打finasteride 對返。
放落水會溶解
十年巴打,sorry我唔記得你有冇講過,你係咪食咁耐藥,一啲副作用都冇?

我識大部份人都冇
自己冇食藥
呢度寫個歷程keep住update

半個月前睇左醫生
由於佢開嘅藥(食+搽)太貴
所以追完文後自己買
暫時唔打算食藥住
因為驚狂脫期同影響性功能
齋搽野先
如果3個月後都無用再打算買Finpecia食

我係用Kirkland Minoxidil 5% Foam
因為睇comment 話Foam快乾唔油
$125一支60g
早晚一次
癥狀: 頂禿一期,額無事,兩邊開始疏
用左幾耐: 個零星期
甩頭髮量: 由甩開20-40條到而家10-20條
髮質粗幼: 無咩分別
再生頭髮: 暫時唔覺
副作用: 少許頭痕,少許頭痛

用水定foam好d?

睇你需求什麼

用啦 狂脫期冇想像中咁誇張

我唔跟說明書話朝早用得唔得,因為每朝都會洗頭gel野返工,夜晚沖完涼用放便d

我除左開頭一個月早晚 宜家都變左晚一次算

效果如何?

跟返一早一晚較好多

大家食藥有咩推薦?
咩牌子?

有用 。4個月後再睇環境囉。

內用藥成份係finasteride 1mg
廠商你自行決定

或者樓主點睇依間野?

植髮係睇醫師技術人員同你夾唔夾 。唔係睇邊間診所或者醫院。
你有冇試過同醫療團隊傾過? 感覺如何?
又有冇同過其他醫院診所既植髮團隊瞭解過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞