雄禿脫髮。食、買、搽藥,織、植髮 救髮謬誤 你問我答(4)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
想問下oral minoxidil明明比foam/liquid有效
但點解大部份人都係用後者?
去到4期~5期(參考google),可以點搞?

頭髮本身好幼,個頂見肉左4年左右,範圍慢慢變大,每日訓醒頭髮有少少油,但頭皮又唔係好feel到有油…

1999,sorry

頭髮本身好幼,個頂見肉左4年左右,範圍慢慢變大,每日訓醒頭髮有少少油,但頭皮又唔係好feel到有油…

1999,sorry

都係搽同食藥 minoxidil同finasteride
18歲巴 本身頭髮都唔多 最近開始比朋友話禿頭 睇睇下發現自己頭又真係好似小左啲頭髮 日日都好擔心 想問下要食咩藥同係邊到買

影張相上黎睇下?

18歲就咁仲有冇得救...

係咪太緊張?18歲好似太快
我睇圖見巴打髮質都好似唔太好咁 (如果你唔係洗完頭未乾)

但係我已經好似禿頭 同埋髮質真係唔好 洗頭水有冇推薦
想係到同各位軟幼髮朋友分享下,想check自己髮轉有冇大記得洗好頭吹乾晒梳好晒再睇,好多時候你睇到好大係因為你摷完or比風吹髮流亂左導致個髮轉好似好大好禿,特別係兩個轉既巴打 當然就算你見到唔大都要睇下有冇薄到
想問下oral minoxidil明明比foam/liquid有效

即係咩?

1999,sorry

唔該曬,呢兩隻可以係邊度買到?

即係咩?

口服
想係到同各位軟幼髮朋友分享下,想check自己髮轉有冇大記得洗好頭吹乾晒梳好晒再睇,好多時候你睇到好大係因為你摷完or比風吹髮流亂左導致個髮轉好似好大好禿,特別係兩個轉既巴打 當然就算你見到唔大都要睇下有冇薄到

麻煩十年巴加係新post,想幫人

1999,sorry

唔該曬,呢兩隻可以係邊度買到?

Minoxidil就ebay
finasteride就睇醫生拎prescription再去藥房買

巴打本身個轉都係偏大定慢慢發大?

好似細過都算大
可能中學果陣唔識用髮泥 傷哂髮
我:

好似兩個轉

我同你一樣係咁既情況 應該唔係兩個轉
屌但係我食左兩年印保都冇改善

咁既情況都唔滿意

唔係丫巴打
我27歲 我擔心咋
我爸媽都無禿 但我媽叫我小心D... 見到我個轉
如果我無問題都開心
只係我想係到問下有經驗既巴打

至於轉果到
我都一直以為我得一個
但我記得好似剪髮佬講我有兩個
可能我影個角度唔好 我試左好多次都影唔哂

你試下洗完頭吹好梳好再影

軟幼髮既人個髮轉好易會比風吹到變形

吹我用髮泥Gel頭個形 定 自然順住既形
我估自然果隻 一陣影 岩岩先跑完步

好似兩個轉

咁既情況都唔滿意

唔係丫巴打
我27歲 我擔心咋
如果我無問題都開心

至於轉果到
我都一直以為我得一個

洗好頭整理好晒梳好晒再影
有冇人放韓版damocare個盒幅圖上嚟望望

我搵日出去新x安行轉 照住幅圖嚟買

頭頂兩個轉 咁樣算唔算甩。。

21歲就想用Kirkland Minoxidil 係咪睇左醫生先用好d? 一用就冇回頭?

你肯定係雄禿就可以用

唔會太誇張

好似兩個轉

咁既情況都唔滿意

唔係丫巴打
我27歲 我擔心咋
如果我無問題都開心

至於轉果到
我都一直以為我得一個

係我

咁既情況都唔滿意

唔係丫巴打
我27歲 我擔心咋
如果我無問題都開心

至於轉果到
我都一直以為我得一個

係我

應該走唔甩架啦 直面佢啦,我自己都係兩個轉

minoxid有口服既咩

amazon搵唔到oral

minoxid有口服既咩

有 但好似會多啲附作用

天生額頭咁高 可以點樣做
脫髮應該無 但天生頭髮少
想問一下 覺唔覺 脫髮位置通常閃令令 反晒頭
但 普通皮膚係唔會咁光滑 係咪因為頭皮硬化引致禿頭
如果做d頭頭部按摩會唔會改善??奇想

天生額頭咁高 可以點樣做
脫髮應該無 但天生頭髮少

天生少九成瀨硬野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞