雄禿脫髮。食、買、搽藥,織、植髮 救髮謬誤 你問我答(4)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike

今年2月中開始搽, 上個月開始食藥

Kirkland Minoxidil 5%

改善咗好多

好勁 我2隻藥用左就快5個月都無你咁好

我2個半月kirkland 轉同前額都明顯改善 無巴打咁勁 感謝十年巴

十年巴
借問聲,細佬間中用啫喱gel頭, 咁個啲啫喱其實傷唔傷頭髮?會唔會搞到脫髮? 因為用親一乾個頭好似鐵線咁樣驚驚地....

唔會令你脫髮
我根據爬文組合左D資料出黎 大家一齊集思廣益繼續補充埋佢啦

你cap晒我啲精華

大佬爬左好耐文

你下次開新POST可以置頂啦

改善咗好多

我2個半月kirkland 轉同前額都明顯改善 無巴打咁勁 感謝十年巴

改善咗好多

呢個其實算係奇蹟case.
即係代表佢皮膚對minoxidil 極敏感

26歲搞到咁係咪冇得救

你cap晒我啲精華

大佬爬左好耐文

喂巴打 雖然都追左好多文
我依家情況就淨係鑽位同埋前半圓頭髮少
有光都實見到嫁啦

我已經約左HAIR38去搵醫生俾保記
返緊工都負擔得起

諗住食3~6個情況睇下點先 再決定用唔用埋minoxxxxx

你cap晒我啲精華

大佬爬左好耐文

有光都實見到嫁啦

返緊工都負擔得起

諗住食3~6個情況睇下點先 再決定用唔用埋minoxxxxx

前半圓頭髮少姐係點?

而家我係鑽頭髮少同埋左右果兩條界頭髮少
但係無m

我呢兩張係正面影過去
明顯見到側面好少頭髮

26歲搞到咁係咪冇得救

巴打點解唔一早食藥睇醫生?

你cap晒我啲精華

大佬爬左好耐文

有光都實見到嫁啦

返緊工都負擔得起

前半圓頭髮少姐係點?

而家我係鑽頭髮少同埋左右果兩條界頭髮少
但係無m

姐係遠睇都完全無乜特別 但係近睇/燈光下/濕左水就會覺得少

我呢兩張係正面影過去
明顯見到側面好少頭髮

頂頂影落去係咁

跟上面果個巴打訂minoxidil搽下睇下有無改善

唔想無頭髮啊 係近呢年發現突然無左好多 雖然之前都少 但係之前正面望過去唔會有明顯見到一忽少左

改善咗好多

即係代表佢皮膚對minoxidil 極敏感##

其實我面毛,眉目,鬚和手毛都明顯多同粗左 不過可以剃左佢

今日買左兩支foam
但包裝有少許唔同
會唔會其中一支係假
Minoxidil 5%真係咁勁?..

我轉有少少疏但唔係好嚴重

好驚個狂脫期..

都係食住藥半年觀察下先..

好驚個狂脫期..

食緊咩藥

26歲搞到咁係咪冇得救

一開始唔為意,撞正果段時間返通宵更
諗住過左之後正常會自己調理好,點知呢一年變到咁⋯
十年巴打,我有追問你post,想認真問3個問題:

一:你食保康絲咁耐,是否覺得真的有效?覺得效用有多大?係減慢脫髮,還是能重生新的頭髮?

二:你係咪覺得無論食藥定搽生髮水,對M字額的幫助都不大?

三:你so far食藥同搽生髮水,有冇任何副作用、痕?

感謝巴打~

26歲搞到咁係咪冇得救

嘩 。。。。
想知前額點?
食藥食返一年半載先。 再搞植髮

你cap晒我啲精華

大佬爬左好耐文

有光都實見到嫁啦

返緊工都負擔得起

直接去買啦仲睇咩鬼

我呢兩張係正面影過去
明顯見到側面好少頭髮

好小事
留意下得啦

改善咗好多

即係代表佢皮膚對minoxidil 極敏感##

其實我面毛,眉目,鬚和手毛都明顯多同粗左 不過可以剃左佢

好過冇頭髮

今日買左兩支foam
但包裝有少許唔同
會唔會其中一支係假

邊到買? 。冇問題喎

好驚個狂脫期..

狂脫期冇野好驚

26歲搞到咁係咪冇得救

一開始唔為意,撞正果段時間返通宵更
諗住過左之後正常會自己調理好,點知呢一年變到咁⋯

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞