雄禿脫髮。食、買、搽藥,織、植髮 救髮謬誤 你問我答(4)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
未諗定食原廠定副廠好

未諗定食原廠定副廠好

千奇唔好食印保
食到有肝病
千奇唔好食印保
食到有肝病

點解咁講
minoxidil外用藥係咪一開始左用記要一直用 如果唔係會禿返轉頭? 定係好轉左記可以停
minoxidil外用藥係咪一開始左用記要一直用 如果唔係會禿返轉頭? 定係好轉左記可以停

千奇唔好食印保
食到有肝病

堅?我都食咗半年有多,早半個月先轉西保冇事㗎ma?
第三個po推返上黎 by迷失巴

見上面有位巴打分享 織髪 但我覺得唔係全部都岩
所有想織髮既人睇下我打既野先再決定
我自己就廿幾歲 織左三四年到
織髪老實講真係好貴 你買個髪返黎都要預一皮幾
仲未計一個月返去痴返實佢 個到一次都1000
唔好以為個織髮唔好壞 大約一兩年已經會甩到唔可以再用 雖然佢有一次維修比你 用左一年已經要維修
咁到你維修期間 你又要買過個新既織髮 因為舊既要送去外國維修 個到又食你一筆 不過你有錢 又甩到乜都冇 咁食藥植髮都冇用咪去織髮試下
再者 雖然話十級風都吹唔甩 認真一大風
你個織髮係會反左出黎 簡單啲係話露餡
上面巴打話整咩髮型都得 其實都唔算岩
一黎要配合你本身其他頭髮
二黎你剪太短又會令佢個耐久度減少
甩得多仲會見到個織髮網
不過你追求有野係上面而唔係真實度
咁你想點剪都得既 同埋係做運動方便係超麻煩
游水就麻煩啦 其實你出汗都已經好難搞
我之前都諗住去整左唔駛煩
之前錯過左一啲時間去醫
但其實又要錢又怕比人發現
咁有人又問 而家上網見外國人拍 個啲好真
係因為佢地個髮網薄 其實半年又要換個新既

我而家一月開始食藥
到而家m字位係多左頭髮 同埋我本身都係1-2期
有諗住去台灣植 有冇巴打有好介紹同成功例子
想知多啲植髮啲野
因為我仲讀緊書 諗住八月頭去植 順便唔再織髮
我諗返學啲人都唔太覺掛
會當我剪短左 因為我都係得額角問題
大家建議我八月去唔去植好
考慮因素係啲藥效會唔會未到最好
因為到八月頭我都係食左七個月到
怕影響植髮效果
同埋八月去係想食暑假個假期 生返冇咁覺眼

內外用藥加埋一個月都幾百
仲要未令你個髮完全回復以前咁
所以先諗織髮做後路

想問下巴打你個織髮plan 係邊種?
用真髮定人造纖維個種?
Full head 定局部?
同埋可以的話講邊間整得唔得
同音字可以了

因為你share 既同大部分上網睇既包膠有好大差別
所以想知黎做下reference

織髮每年都要keep住去搞去整

900幾株做左幾錢?

你打算返黎後幾耐返工返學?
千奇唔好食印保
食到有肝病

呢樣野又唔好亂講喎

唔可以停
最多減少劑量
minoxidil 點上AMAZON買
入左ADDRESS 但成日買唔到
其他巴打係咩網買
其他巴打係咩網買

其他巴打係咩網買

ebay 揀間有直送
保記副作用其實嚴唔嚴重
食完係咪仲有個狂脫期
保記副作用其實嚴唔嚴重
食完係咪仲有個狂脫期

冇狂脫期
我食左半年 最近去左身體檢查 醫生話因爲隻藥令我肝酵素上升 叫我即刻停藥
我食左半年 最近去左身體檢查 醫生話因爲隻藥令我肝酵素上升 叫我即刻停藥

邊隻
因為係留學生,睇醫生好貴下,
所以諗住上網買,唔知呢個網信唔信得過呢?
https://www.healthwarehouse.com/finasteride-5mg-tablets-generic-proscar-15829.html

未必關印保事
無論正副廠藥都有副作用,但唔係個個有事
幫襯開醫生買藥,有免費送檢查
用開minoxidil的話,要注意心臟、血壓同青光眼等問題,呢D説明書冇寫,但外國用家有回報問題
想問下食左半年藥 用左9個月5%
但有時仲會甩幼髮正唔正常?

未必關印保事
無論正副廠藥都有副作用,但唔係個個有事
幫襯開醫生買藥,有免費送檢查
用開minoxidil的話,要注意心臟、血壓同青光眼等問題,呢D説明書冇寫,但外國用家有回報問題

可能係啦 為安全我都係停用先
下個月再檢查多次就可以確定隻藥適唔適合我
Btw 食開藥既巴打建議你地定期做身體檢查
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞