雄禿脫髮。食、買、搽藥,織、植髮 救髮謬誤 你問我答(4)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
我食左半年 最近去左身體檢查 醫生話因爲隻藥令我肝酵素上升 叫我即刻停藥

未必關印保事
無論正副廠藥都有副作用,但唔係個個有事
幫襯開醫生買藥,有免費送檢查
用開minoxidil的話,要注意心臟、血壓同青光眼等問題,呢D説明書冇寫,但外國用家有回報問題

約左下個月做Fue但係咪fue除左冇條大疤同傷口快好外
其實效果反而冇Fut咁好

似係第幾期?係咪睇求其一間皮膚科都ok?
已下定決心醫好佢

已下定決心醫好佢

巴打兩個轉?

已下定決心醫好佢

巴打兩個轉?

印象從細到大都係一個轉
我阿爸呀媽都有脫髮問題 呀爸平均d 呀媽集中喺頭頂同個轉
我食左半年 最近去左身體檢查 醫生話因爲隻藥令我肝酵素上升 叫我即刻停藥

邊隻
因為係留學生,睇醫生好貴下,
所以諗住上網買,唔知呢個網信唔信得過呢?
https://www.healthwarehouse.com/finasteride-5mg-tablets-generic-proscar-15829.html

有冇人可以答下我啊

邊隻
https://www.healthwarehouse.com/finasteride-5mg-tablets-generic-proscar-15829.html

有冇人可以答下我啊

唉 原來要prescription

想問下食左半年藥 用左9個月5%
但有時仲會甩幼髮正唔正常?

同埋想問下點解正廠既保記近聞會有陣味
但副廠既係冇味既
隻韓保 我聽十年巴講去旺角新x安度買 應該係加左價 230一盒 買左三盒試下
minoxidil 點上AMAZON買
入左ADDRESS 但成日買唔到
其他巴打係咩網買

揀間有直送

未必關印保事
無論正副廠藥都有副作用,但唔係個個有事
幫襯開醫生買藥,有免費送檢查
用開minoxidil的話,要注意心臟、血壓同青光眼等問題,呢D説明書冇寫,但外國用家有回報問題

啱啦
唔好屈落廠商到 成份一樣架嘛
想問下食左半年藥 用左9個月5%
但有時仲會甩幼髮正唔正常?

正常

已下定決心醫好佢

初期啦
曲髮睇唔清

邊隻

有冇人可以答下我啊

香港冇 hair138有免費檢查

正解
隻韓保 我聽十年巴講去旺角新x安度買 應該係加左價 230一盒 買左三盒試下

講價啦
唔想食藥 想問下有咩搽藥係真係有改善防脫或生頭髮
我諗住儲多少少錢遲下去植髮算有無好介紹

Ps. 24歲m額

Ps. 24歲m額

追post
http://www.express.co.uk/life-style/life/662431/gym-habits-can-accelerate-baldness-warn-experts-protein-can-cause-hair-loss-workout

“Interestingly, the activity that men do in the gym can also potentially impact hair loss. While cardio will reduce the levels of DHT in the blood stream, excess weight lifting can increase testosterone levels and therefore accelerate hair loss.

其實係咪唔好做咁多健身 做多啲aerobic會好啲?

Ps. 24歲m額

minoxidil 5% 請追post

頭頂兩個轉 咁樣算唔算甩。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞