雄禿脫髮。食、買、搽藥,織、植髮 救髮謬誤 你問我答(4)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike

轉位好光,其他地方又好密 食唔食藥好

我同你差唔多
食緊加搽緊

有無生返?我就食左半年saw palmetto 因為本身健身怕影響,睇多排會唔會惡化再算
我屋企人個個都係咁
有冇咩方法救?
係咪真係要好似啲藝人咁買髮片?
我屋企人個個都係咁
有冇咩方法救?

食藥搽藥 1年半載穩定病情後再決定植髮或其他方法
如不補救只會瘋狂惡化
健身係咪會增加dht?

你相信佢會令你脫髮就唔好做
不過我話你知 : 唔會導致脫髮
要脫都係你本身個基因要脫
雄禿係咪即係老豆遺傳果d

轉位好光,其他地方又好密 食唔食藥好

我同你差唔多
食緊加搽緊

有無生返?我就食左半年saw palmetto 因為本身健身怕影響,睇多排會唔會惡化再算

食左3個月,無多番,但的確脫少左
全家族都有M字同少頭髮呢個問題
我細個都好多,但一到22歲開始就甩勁快
而家成個頭D頭髮都薄晒
額位都開始變M字喇
而頭頂都已經見到光
頭髮偏油要日日洗
有冇邊隻洗頭水好介紹??
已買REGAINE 5%
係某間傳銷度買左saw palmetto黎食緊

巴打24歲先開始救會唔會太遲
小弟而家20歲 成個頭好明顯少頭髮左 一剪短頭髮就見到頭皮
但前額無m
想問下應該開始食藥定係點

應該係遺傳 我老豆都係成個頭平均地少頭髮 但無特別地中海之類

成個頭明顯小左頭髮係邊個位? 頭頂?
係頭頂既話要留意甩既頭髮。 髮尾有冇變幼

轉位有少左頭髮
但係正面望落去如果太短頭髮都會有d位見到頭皮
全家族都有M字同少頭髮呢個問題
我細個都好多,但一到22歲開始就甩勁快
而家成個頭D頭髮都薄晒
額位都開始變M字喇
而頭頂都已經見到光
頭髮偏油要日日洗
有冇邊隻洗頭水好介紹??
已買REGAINE 5%
係某間傳銷度買左saw palmetto黎食緊

巴打24歲先開始救會唔會太遲

同你一樣24歲,決心救髮,食左就快2星期,心存希望,生唔生髮真係唔知,但如果唔食既話,相信情況會惡化落去
頭頂禿曬
食藥應該無咩效果?
想問下有無織髮推介?
我屋企人個個都係咁
有冇咩方法救?

如不補救只會瘋狂惡化

師兄有冇介紹?
會唔會好貴架
藥,植髮。
我依家先20歲仔
我想問搽藥脫髮期持續幾耐,開始feel到黎料,唔知開心定唔開心好
我想問搽藥脫髮期持續幾耐,開始feel到黎料,唔知開心定唔開心好

永欠
有冇人用完 minox甩得仲勁???

我3年前用過 minoxidil, 之後停左一年,脫返轉頭,再用返 minox 其實有冇用???
有冇人答到 

成份一樣 ?
我屋企人個個都係咁
有冇咩方法救?

如不補救只會瘋狂惡化

師兄有冇介紹?
會唔會好貴架
藥,植髮。
我依家先20歲仔

藥都係內食外用
植髮要視範圍而定
追post見到食藥係咪食保康絲?
洗唔洗經醫生買?
lm
好驚脫髮
有咩野預防
有冇人有有髮片
巴打,我之前問過,我半年前開始甩頭髮,你叫我留意髮量,我髮量少左,同埋頭經常好癢,有無機會係頭蟎,加上勁多頭皮,之前無頭皮同頭癢問題,脫髮愈來愈嚴重,任何時候都脫緊,頭都唔敢梳
有無醫生介紹

巴打,求救 比一個指引我都好

每次一梳完頭,洗手盆就會咁,今日已經第三次咁樣,點知係唔係雄禿?
巴打,我之前問過,我半年前開始甩頭髮,你叫我留意髮量,我髮量少左,同埋頭經常好癢,有無機會係頭蟎,加上勁多頭皮,之前無頭皮同頭癢問題,脫髮愈來愈嚴重,任何時候都脫緊,頭都唔敢梳
有無醫生介紹

每次一梳完頭,洗手盆就會咁,今日已經第三次咁樣,點知係唔係雄禿?

如果我係你
聽日睇皮膚科醫生,詳細講講自己情況
聽日開始勤換枕頭袋
睇完如果醫生話有機會係雄禿,請即時買埋藥食,跟住可以買埋野搽
不要問點解係自己,基因問題,亦都無必要恨父母,於事無補,心存希望就可以,不要覺得世界末日
有無醫生介紹

如果我係你
聽日睇皮膚科醫生,詳細講講自己情況
聽日開始勤換枕頭袋
睇完如果醫生話有機會係雄禿,請即時買埋藥食,跟住可以買埋野搽
不要問點解係自己,基因問題,亦都無必要恨父母,於事無補,心存希望就可以,不要覺得世界末日

有無醫生介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞