雄禿脫髮。食、買、搽藥,織、植髮 救髮謬誤 你問我答(4)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
想問如果搽藥,m額角位要搽之外,如果額角對上d位洗唔洗搽?好稀薄,定係成個頭搽??每次搽嘅分量係?

想問呢隻啱唔啱?價錢合理?

唔該大大

唔該大大

我都係ebay呢個 一齊買會唔會平啲
用少少米酒搽

唔該大大

呢個係咪拎黎搽? 姐係200蚊+運費有六個月份量?
我都諗緊係咪真係開始要搽藥
學生哥無乜錢
有冇人都係食finpecia 印保, 我係保x堂同森x都買過黎食 到依家食左兩年幾 但好似冇乜效 我開始懷疑係假藥...

有冇巴打都係 係依兩間買,試過有side effect, 同埋有效?

唔該大大

呢個係咪拎黎搽? 姐係200蚊+運費有六個月份量?
我都諗緊係咪真係開始要搽藥
學生哥無乜錢

係 我都係學生 應該呢兩日會落ebay 有無人想加單 tg: yinlamchan
https://www.youtube.com/watch?v=aUJmETS-eNA

有冇用過條片講既藥?

唔知佢講咩藥

https://www.youtube.com/watch?v=qf8ogV9XJ_U

2:30 開始講,但都唔知係咩

兩粒藥
黃色係 finpecia
藍色係 minoxidil
口服 minoxidil會降血壓,抵消 finpecia難扯副作用。
其實食 finpecia如果難扯可以減藥,將藥丸 cut 開一半食。

香港係咪仲未有得賣?

印保唔係白色咩、?

顏色藥量佢自己定
其實兩樣都可以自己買到
注意有心臟病腎病唔可以口服minoxidil
我估佢粒minoxidil都只係畀兒童藥量

係咪藥房有齊兩款

醫生紙
https://www.youtube.com/watch?v=aUJmETS-eNA

有冇用過條片講既藥?

唔知佢講咩藥

https://www.youtube.com/watch?v=qf8ogV9XJ_U

2:30 開始講,但都唔知係咩

兩粒藥
黃色係 finpecia
藍色係 minoxidil
口服 minoxidil會降血壓,抵消 finpecia難扯副作用。
其實食 finpecia如果難扯可以減藥,將藥丸 cut 開一半食。

香港係咪仲未有得賣?

印保唔係白色咩、?

顏色藥量佢自己定
其實兩樣都可以自己買到
注意有心臟病腎病唔可以口服minoxidil
我估佢粒minoxidil都只係畀兒童藥量

係咪藥房有齊兩款

醫生紙

上網買印保反而唔使醫生紙
其實係咪無風險
打j同夜訓係咪影響好大,m字額愈黎愈勁
想問如果搽藥,m額角位要搽之外,如果額角對上d位洗唔洗搽?好稀薄,定係成個頭搽??每次搽嘅分量係?

搽甩頭髮既地方

唔該大大

香港550 蚊一支
呢到6樽 自己諗
打j同夜訓係咪影響好大,m字額愈黎愈勁

唔該大大

香港550 蚊一支
呢到6樽 自己諗

巴打你既意思係可能係假定係好平?
我見costco wholesale都係賣 16.99usd 6樽 睇黎呢個價錢係差唔多 係志在會唔會有假貨

唔該大大

香港550 蚊一支
呢到6樽 自己諗

巴打你既意思係可能係假定係好平?
我見costco wholesale都係賣 16.99usd 6樽 睇黎呢個價錢係差唔多 係志在會唔會有假貨

平呀
隻貨costco 出
呢個月工作比較忙,成日捱夜,個頭好油同埋感覺上做做下野有一兩條頭髮脫落(幼既有d好短得1-2cm tim),沖完涼起碼搵到7-8條頭髮,平均一日20條 ,個頭油會唔會影響甩髮? 甩左既頭髮毛孔會唔會出返? 謝解答
有冇人都係食finpecia 印保, 我係保x堂同森x都買過黎食 到依家食左兩年幾 但好似冇乜效 我開始懷疑係假藥...

有冇巴打都係 係依兩間買,試過有side effect, 同埋有效?

冇巴打長期食緊印保?

冇巴打長期食緊印保?

我都係食韓保 印保太平反而驚
食正廠食左一個禮拜

無咩異常

今朝起身仲發覺底褲濕左

係咪買中假藥

我用左佢5% 同印保
我覺得情況差左
係咪真係假藥.....
如果係拿拿林換藥

幾日就到
用左佢既野一星期我情況差左
我係由正廠轉佢既印保
開始諗緊佢賣既野係咪假

我用左佢5% 同印保
我覺得情況差左
係咪真係假藥.....
如果係拿拿林換藥

利申 本身係用正廠野

冇巴打長期食緊印保?

我都係食韓保 印保太平反而驚

韓保邊到買? 幾錢 ,一盒食幾耐?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞