雄禿脫髮。食、買、搽藥,織、植髮 救髮謬誤 你問我答(4)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
想問有冇人搽咗藥個頭皮會易左生粒粒
18歲巴 本身頭髮都唔多 最近開始比朋友話禿頭 睇睇下發現自己頭又真係好似小左啲頭髮 日日都好擔心 想問下要食咩藥同係邊到買
18歲巴 本身頭髮都唔多 最近開始比朋友話禿頭 睇睇下發現自己頭又真係好似小左啲頭髮 日日都好擔心 想問下要食咩藥同係邊到買

影張相上黎睇下?
23歲想植髮,去邊間好
23歲想植髮,去邊間好

影張相上黎睇下?

放工返屋企影
23歲想植髮,去邊間好

我食左半年 最近去左身體檢查 醫生話因爲隻藥令我肝酵素上升 叫我即刻停藥

未必關印保事
無論正副廠藥都有副作用,但唔係個個有事
幫襯開醫生買藥,有免費送檢查
用開minoxidil的話,要注意心臟、血壓同青光眼等問題,呢D説明書冇寫,但外國用家有回報問題

我食左半年 最近去左身體檢查 醫生話因爲隻藥令我肝酵素上升 叫我即刻停藥

未必關印保事
無論正副廠藥都有副作用,但唔係個個有事
幫襯開醫生買藥,有免費送檢查
用開minoxidil的話,要注意心臟、血壓同青光眼等問題,呢D説明書冇寫,但外國用家有回報問題

有人會有人唔會,通常食藥搽藥都係首先要令幼小既頭髮甩哂再重新生番好既出黎

有人會有人唔會,通常食藥搽藥都係首先要令幼小既頭髮甩哂再重新生番好既出黎

想問下健身奶粉入面隻肌酸 係咪會增加dht
有冇巴打解答到

請教下咁樣有冇問題
有冇皮膚科醫生介紹 未睇過 呢兩年開始M

我中五開始個轉已經係偏大,過左三年都係咁,只係有啲擔心會大落去

試下留意埋每日甩既數量,同埋會唔會甩幼髮

洗頭吹頭訓醒加埋唔過50,大部份係粗髮,有時會有成條長幼細髮 唔知關唔關我髮質事,我軟幼髮質

我同你一樣 但無留意甩髮

巴打本身個轉都係偏大定慢慢發大?

好似細過都算大
可能中學果陣唔識用髮泥 傷哂髮
我:

好似兩個轉

我同你一樣係咁既情況 應該唔係兩個轉
屌但係我食左兩年印保都冇改善

洗頭吹頭訓醒加埋唔過50,大部份係粗髮,有時會有成條長幼細髮 唔知關唔關我髮質事,我軟幼髮質

好似細過都算大
我:

好似兩個轉

咁既情況都唔滿意
有冇好醫生介紹來睇睇先

影張相上黎睇下?

18歲就咁仲有冇得救...

好似細過都算大
我:

好似兩個轉

咁既情況都唔滿意

唔係丫巴打
我27歲 我擔心咋
我爸媽都無禿 但我媽叫我小心D... 見到我個轉
如果我無問題都開心
只係我想係到問下有經驗既巴打

至於轉果到
我都一直以為我得一個
但我記得好似剪髮佬講我有兩個
可能我影個角度唔好 我試左好多次都影唔哂

影張相上黎睇下?

18歲就咁仲有冇得救...

係咪太緊張?18歲好似太快
我睇圖見巴打髮質都好似唔太好咁 (如果你唔係洗完頭未乾)

好似細過都算大
我:

好似兩個轉

咁既情況都唔滿意

唔係丫巴打
我27歲 我擔心咋
如果我無問題都開心

至於轉果到
我都一直以為我得一個

你試下洗完頭吹好梳好再影

好似細過都算大
我:

好似兩個轉

咁既情況都唔滿意

唔係丫巴打
我27歲 我擔心咋
如果我無問題都開心

至於轉果到
我都一直以為我得一個

你試下洗完頭吹好梳好再影

軟幼髮既人個髮轉好易會比風吹到變形
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞