雄禿脫髮。食、買、搽藥,織、植髮 救髮謬誤 你問我答(4)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike

想知呢隻有冇問題
上網搵極都搵唔到
其實香港仲有隻叫
Unicure

中文翻譯叫 益髮靈
produced by India

HK reg No.HK-62243

呢款都好多藥房做到150
我用緊FINCAR 一開4有冇影響

傻咪100粒裝個款?

係, 100粒450 蚊

我試過380買到

我係旺角朗豪坊附近買, 果次佢仲氹我買兩盒, 睇返原來佢去到出年到期, 好彩只係買左一盒, 佢賣個切盒都賣50蚊

呢到450 食到一年都好抵
搽左 kirkland既5%
用後好頭痕 唔想放棄
有咩辨法 用其他會否改善?

我用緊水劑

foam 會冇咁痕

屌 買左六支裝 仲有成4支未開

我仲要岩岩先補左貨買多盒印保

報告下 我就剛食完一盒印保
3個月啦
脫髮既情況有好轉 洗頭甩少左
額角位出返少量幼毛

但水劑用左真係好痕
額角位 頭頂位係忍唔住要R
所以我好少搽
3個月先用完一支水劑

總括講係甩少左 多左幼毛
但我想效果再快d
仲有一款係Hetero Labs Limited
出既Finasteride 1mg
Produced by India
都係可以150買到30粒
搽左 kirkland既5%
用後好頭痕 唔想放棄
有咩辨法 用其他會否改善?

我用緊水劑

foam 會冇咁痕

屌 買左六支裝 仲有成4支未開

我仲要岩岩先補左貨買多盒印保

報告下 我就剛食完一盒印保
3個月啦
脫髮既情況有好轉 洗頭甩少左
額角位出返少量幼毛

但水劑用左真係好痕
額角位 頭頂位係忍唔住要R
所以我好少搽
3個月先用完一支水劑

總括講係甩少左 多左幼毛
但我想效果再快d

咁你轉foam
3個月用一支太慢

想知呢隻有冇問題
上網搵極都搵唔到

係咪膠樽裝 ?
放心用啦

雞地榮康 210

十年巴打竟然公開埋名

我都忍唔住
旺角新x安有150

150 蚊會唔會平得滯

雞地榮康洗唔洗醫生紙? 直接同佢講要韓版保康絲就ok ?

醫生紙要唔要就緊係要啦

其實大馬路有啲賣緊150

係好到底個街先啱

要醫生紙咁咪買唔到

雞地榮康 210

十年巴打竟然公開埋名

我都忍唔住
旺角新x安有150

150 蚊會唔會平得滯

醫生紙要唔要就緊係要啦

係好到底個街先啱

要醫生紙咁咪買唔到

講到咁都未明

想知呢隻有冇問題
上網搵極都搵唔到

係咪膠樽裝 ?
放心用啦

係呀 唔該你呀

想知呢隻有冇問題
上網搵極都搵唔到

係咪膠樽裝 ?
放心用啦

係呀 唔該你呀

請問你邊到買?

想知呢隻有冇問題
上網搵極都搵唔到

係咪膠樽裝 ?
放心用啦

係呀 唔該你呀

請問你邊到買?

元朗藥房買

十年巴打竟然公開埋名

我都忍唔住
旺角新x安有150

150 蚊會唔會平得滯

醫生紙要唔要就緊係要啦

係好到底個街先啱

要醫生紙咁咪買唔到

醫條西咩,驚你放蛇姐,我問幾間麵無叫我比醫生紙

150 蚊會唔會平得滯

我再受唔起多一次假藥既打擊
依個星期心情好差

150蚊抵食wor

有冇巴打報告下依幾間真假
集集氣俾d信心我

其實十年講過香港賣假藥好撚大獲,真係確定假?

我岩岩去我買開正廠既藥房問
佢教我點check 真假
去依個網check 香港政府有冇註冊隻藥
http://www.drugoffice.gov.hk/eps/drug/productDetail/tc/pharmaceutical_trade/73577

我再用森髮個code check發現 唔同既野黎
唔係印保 而係一隻叫anastrozole stada 既藥
即係香港冇註冊依隻藥

反而Spain 同Korea 既牌子香港都有註冊

森髮個隻finpecia? 香港好似冇註冊過

係呀 即係香港冇註冊
可能就係咁個code 搵到其他藥
不過我就係用完森髮既野出事
所以想係到警惕其他巴打

十年巴打可唔可以係頭版到加插埋我既森髮case 落去?

今年2月中開始搽, 上個月開始食藥

依個星期心情好差

150蚊抵食wor

集集氣俾d信心我

http://www.drugoffice.gov.hk/eps/drug/productDetail/tc/pharmaceutical_trade/73577

唔係印保 而係一隻叫anastrozole stada 既藥
即係香港冇註冊依隻藥

係呀 即係香港冇註冊
所以想係到警惕其他巴打

想問清楚巴打出咩事
因為我都岩岩係森髮買左foam + 藥...
用左10幾日 so far 無乜特別

150蚊抵食wor

集集氣俾d信心我

即係香港冇註冊依隻藥

係呀 即係香港冇註冊
所以想係到警惕其他巴打

想問清楚巴打出咩事

我都係用緊森髮印保,加埋ebay 既5%foam,暫時一個月左右,額角生返少少毛仔,亦都會甩幼髮,唔知叫唔叫正常 感受唔到藥既真假,btw我試過擺粒藥落水,粒藥都會溶,我先有少少放心

Kirkland Minoxidil 5%

仁山舒利? 呢隻藥amazon 又係好好賣 又好平
有講法話一星期用2次等於 用左2% minoxidil
去頭屑頭油ok ge

依個星期心情好差

150蚊抵食wor

集集氣俾d信心我

即係香港冇註冊依隻藥

係呀 即係香港冇註冊
所以想係到警惕其他巴打

想問清楚巴打出咩事

你出咩事先?
Fincepia 有冇HK Reg No ?

你本人既圖? 效果真係好好

你本人既圖? 效果真係好好

係呀!叫做遮到下個頂.
都係因為睇左你個POST後先開始買M來搽.

集集氣俾d信心我

即係香港冇註冊依隻藥

係呀 即係香港冇註冊
所以想係到警惕其他巴打

想問清楚巴打出咩事

你出咩事先?
Fincepia 有冇HK Reg No ?

用左正廠藥4個月加5%半年
頭髮開始厚 有好轉 甩少左好多
幼髮冇咩點甩了

轉左森髮 既印保 培健 1星期
洗頭甩多左 同埋平時甩多左幼髮
我唔肯定係咪假啦
起馬我出左事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞