雄禿脫髮。食、買、搽藥,織、植髮 救髮謬誤 你問我答(4)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
有冇人 甩到M字額 之後變返正常?? 我得個額有事...其他仲好多頭髮

甩左好難去返正常
如果後腦冇明顯既轉,有一小地方空左係咪正常
十年巴打,查藥食藥一停就甩更多,記得之前講過係因為呢兩樣野減慢脫髮,一唔用即係甩番原本有既,所以會覺得甩多左,咁樣講正確?定係連唔應該甩既都甩埋

係唔係已經脫緊

2個轉
開始要留意

前額算唔算脫緊
其實黃長興既前額m 得算唔算嚴重呀?

依家個情況有啲似佢
之前用開minoxidil 15% 開頭係有效
生得返好多頭髮 但過多一年幾左右就再甩返
已經無停過咁搽

到而家為止已經停用咗一兩個月 情況一路差落去就預咗 想問有冇人都用開呢隻?有冇相似嘅事發生?
另外有d心郁想再買多一支試吓 因為之前都係一支就見見地效 想問如果停咗咗耐藥仲有冇用?
應該雄禿 第一期
食左兩盒保記 轉左finpecia 食左42粒(每日一粒)
查regaine 5%約一個月 淨係夜晚搽

明顯改善左M字額 雖然生出既頭髮仲係得約長兩cm既毛毛
但都好滿意
一路用緊外用藥4個月
之前有食過幾日proscar
但覺難扯左就冇食
依家想食返
但又驚有副作用
食唔食好

幾日就覺得難扯左,係咪咁快見效呀,有冇諗過係自己心理作用呀

我既感覺係易軟左
無難扯左

但幾日藥就難扯左我覺得心理作用居多

依家個情況有啲似佢

佢邊度m
請問fin係咪所有藥房都有?

價錢大概幾多?

唔想做水魚thanks
另外得十八歲食藥都冇問題架可?
如果後腦冇明顯既轉,有一小地方空左係咪正常

班禿 雄禿。?
冇圖講唔到
十年巴打,查藥食藥一停就甩更多,記得之前講過係因為呢兩樣野減慢脫髮,一唔用即係甩番原本有既,所以會覺得甩多左,咁樣講正確?定係連唔應該甩既都甩埋

2者無分別
都係會衰過你一開始用藥時既髮量 。 但都有例外既

係唔係已經脫緊

2個轉
開始要留意

前額算唔算脫緊

天生係咪齊既先。

依家個情況有啲似佢

有冇佢現況圖?
已經無停過咁搽

到而家為止已經停用咗一兩個月 情況一路差落去就預咗 想問有冇人都用開呢隻?有冇相似嘅事發生?
另外有d心郁想再買多一支試吓 因為之前都係一支就見見地效 想問如果停咗咗耐藥仲有冇用?

嘩 用到15% ?
你一開始好嚴重? 點解會用15%
應該雄禿 第一期

但都好滿意

前額生到髮真係拜得神
keep住啦
請問fin係咪所有藥房都有?

價錢大概幾多?

唔想做水魚thanks

唔係。
最平150
貴既5xx 都有
睇廠商
另外得十八歲食藥都冇問題架可?

冇問題
建議19/20 先食 除非真係好嚴重
絲 但可能染&漂太勁 少左好多頭髮
以前係厚 宜家叫正常
要唔要食藥
應該雄禿 第一期

但都好滿意

Regaine 5%邊度買,淨係夜晚搽?

係唔係已經脫緊

2個轉
開始要留意

前額算唔算脫緊

天生係咪齊既先。

睇返細個既相都係大額頭
已經無停過咁搽

嘩 用到15% ?
你一開始好嚴重? 點解會用15%

最開頭唔係用15嘅 其實初初用低d嘅都有效 但唔知點解又係格一段時間又甩返 之後先知用咗藥係會有段脫髮期 但嗰陣唔識 就轉咗更高嘅

另外而家嘅情況同之前有d唔同 頭皮開始油咗好多 又成日用指甲R到好多油脂粒 有d仲會連住頭髮 轉咗好多藥用洗頭水都無效 唔知係咪頭皮d油攪到搽藥無用
真係想知應唔應該用返藥
應該雄禿 第一期

但都好滿意

Regaine 5%邊度買,淨係夜晚搽?

藥房都有 不過太貴 轉左Kirkland 網上買
https://www.youtube.com/watch?v=aUJmETS-eNA

有冇用過條片講既藥?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞