雄禿脫髮。食、買、搽藥,織、植髮 救髮謬誤 你問我答(4)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
其實我齋搽foam 有無用?
諗住如果搽到四個月都無用就先食藥

大家食藥有咩推薦?
係咪都係propecia 1mg?
咩牌子?

我見過最平既係380
元朗雞地x康 。旺角新x安未格過價 , 可能仲平啲
報告下,ebay成功買kirland 泡裝,本身仲驚壓縮噴霧走唔到飛機,大約10日到手

佢有得比你直寄
就一定有得直寄到你手

用水定foam好d?

睇你需求什麼

我係保髮堂買咗三支regain但係唔敢用,狂脱期係咪要幾個月?依家淨係食藥,7個月印保啱啱轉用西保,但感覺食藥咁太有效,係性能力弱咗d

點解由印保轉西保

聽個做藥房既frd隻藥香港冇註冊再睇前幾頁有巴打懷疑係假,淆底所以轉

西保怕唔怕都有假
其實有冇網頁有教人點分真假

上政府網check brand code
西保香港有註冊
印保冇
正常藥房唔會賣假

印保唔一定冇
unicure fincar 仲有款膠樽裝都有註冊

呢個洗頭ok?

洗頭只係配合用途
本身唔會有任何生髮效果
近排脫髮多左,但髮尾正常粗,唔幼

反而發現掉髮多左時 都發現多左好多油脂粒
R兩R就有幾粒 硬硬地既油粒

想問係咪雄禿?

頭頂有冇變稀飯?
前額點?

無 全部好正常
好似髮線高左啲

天生係咁既話暫時唔係擔心
如果係後天就要注意定

大家食藥有咩推薦?
咩牌子?

印保何止一隻牌子

大家食藥有咩推薦?
咩牌子?

藥既副作用隨年月減退 。 邊到睇到呢方便既資訊?
用完regaine泡沫等佢乾咗再洗頭gel頭得唔得?

我想問有無巴打打算植髮? 因為我打算係美絲做 修復m字額 1800束 六萬。想問問有無ching係美絲做過? 效果點?

係呀做FUT 我之前睇左吳文藝一次 但佢個期好full 同埋我就唔到時間 我計過價錢 兩邊好似差唔多錢咁 同埋留係香港 美絲包四個月護理 好似好d。(非打手)

其實我都有諗植髮
但上網睇過啲before and after的相
覺得植髮的功效不是很大
植完都係會覺得稀疏
所以我都15/16

停咁短時間都得?

停咁短時間都得?

好似人體好快吸收哂
屌好頹
感覺一日差過一日
諗住搓藥
我想問有無巴打打算植髮? 因為我打算係美絲做 修復m字額 1800束 六萬。想問問有無ching係美絲做過? 效果點?

係呀做FUT 我之前睇左吳文藝一次 但佢個期好full 同埋我就唔到時間 我計過價錢 兩邊好似差唔多錢咁 同埋留係香港 美絲包四個月護理 好似好d。(非打手)

其實我都有諗植髮
但上網睇過啲before and after的相
覺得植髮的功效不是很大
植完都係會覺得稀疏
所以我都15/16

你睇咩相覺得分別唔大?
反而係大到令人覺得唔可信喎

停咁短時間都得?

洗頭唔得
搽完藥要8個鐘。跟隨官方講法

大家食藥有咩推薦?
咩牌子?

我見過最平既係380

150係韓保定印保?
食過正廠有效,轉左finpecia三個月無效
其實印保我食左6年,又唔覺有咩問題

你係上網買? 效力如何? 朝早食定夜晚食? 我食左兩年都好似冇乜用咁

停咁短時間都得?

洗頭唔得

洗完頭先用再吹頭得唔得?

呢個洗頭ok?

洗頭只係配合用途
本身唔會有任何生髮效果

咁呢隻regaine掂唔掂?
有冇人用過

停咁短時間都得?

洗頭唔得

洗完頭先用再吹頭得唔得?

但唔好用熱風強風對正黎吹

大家食藥有咩推薦?
咩牌子?

我見過最平既係380

150係韓保定印保?
食過正廠有效,轉左finpecia三個月無效

當然係製藥大國

你係上網買? 效力如何? 朝早食定夜晚食? 我食左兩年都好似冇乜用咁

每個人體質唔同啦 。可能唔脫已經係進步左架啦
用緊rogaine foam兩個幾月,
幾work,多左好多

停咁短時間都得?

洗頭唔得

咁有冇話每次要隔幾耐用?

每個人體質唔同啦 。可能唔脫已經係進步左架啦

我直頭覺得甩多左wor... 十年巴覺得仲有冇其他因素影響? 冇理由食藥都止唔到反而甩多左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞