雄禿脫髮。食、買、搽藥,織、植髮 救髮謬誤 你問我答(4)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
巴打,我之前問過,我半年前開始甩頭髮,你叫我留意髮量,我髮量少左,同埋頭經常好癢,有無機會係頭蟎,加上勁多頭皮,之前無頭皮同頭癢問題,脫髮愈來愈嚴重,任何時候都脫緊,頭都唔敢梳
有無醫生介紹

巴打,求救 比一個指引我都好

每次一梳完頭,洗手盆就會咁,今日已經第三次咁樣,點知係唔係雄禿?

如果我係你
聽日睇皮膚科醫生,詳細講講自己情況
聽日開始勤換枕頭袋
睇完如果醫生話有機會係雄禿,請即時買埋藥食,跟住可以買埋野搽
不要問點解係自己,基因問題,亦都無必要恨父母,於事無補,心存希望就可以,不要覺得世界末日

有無醫生介紹

咁問你d 簡單問題先,你父母有冇脫髮問題?你個轉同兩額係咪開始少頭髮?其實專科都係問你呢d,我睇完都係自己買藥食
好多醫生都唔建議未夠25歲植髮
除非已經去到第4-5期
上次係咪有位巴打叫Shityhehe分享織髮經驗?
巴打可唔可以加我TG 傾details ? 有少少興趣
Tg:Beasleyy

如果其他巴打做過織髮都希慎可以分享多d
想了解更多
巴打,我之前問過,我半年前開始甩頭髮,你叫我留意髮量,我髮量少左,同埋頭經常好癢,有無機會係頭蟎,加上勁多頭皮,之前無頭皮同頭癢問題,脫髮愈來愈嚴重,任何時候都脫緊,頭都唔敢梳
有無醫生介紹

每次一梳完頭,洗手盆就會咁,今日已經第三次咁樣,點知係唔係雄禿?

如果我係你
聽日開始勤換枕頭袋
睇完如果醫生話有機會係雄禿,請即時買埋藥食,跟住可以買埋野搽
不要問點解係自己,基因問題,亦都無必要恨父母,於事無補,心存希望就可以,不要覺得世界末日

有無醫生介紹

咁問你d 簡單問題先,你父母有冇脫髮問題?你個轉同兩額係咪開始少頭髮?其實專科都係問你呢d,我睇完都係自己買藥食

父母完全無脫髮問題,甚至親戚都無。
但兩額開始少,轉就暫時睇落正常,但成個頭薄左,應該髮量少左
追post見到食藥係咪食保康絲?
洗唔洗經醫生買?

正路要用醫生紙
有無醫生介紹

脫髮係正常 無需過份擔心
頭頂同前額點樣?
健身係咪會增加dht?

你相信佢會令你脫髮就唔好做
不過我話你知 : 唔會導致脫髮
要脫都係你本身個基因要脫

健身會增加DHT 如果你本身有遺傳
係會嚴重D

如果你天生基因整定你要甩髮 你點都避唔到
唔會甩髮既人點樣健身都唔會甩髮
有無醫生介紹

如果我係你
聽日開始勤換枕頭袋

思維正確
有無醫生介紹

如果我係你
聽日開始勤換枕頭袋

有無醫生介紹

頭頂稀疏 前額向上已經係雄禿
唔洗睇醫生

醫生我一向都冇介紹
好多醫生都唔建議未夠25歲植髮
除非已經去到第4-5期

用藥1~2 年穩定情況再考慮
有無醫生介紹

如果我係你
聽日開始勤換枕頭袋

有無醫生介紹

掉落頭髮 髮尾部份有冇變幼小?
有無醫生介紹

如果我係你
聽日開始勤換枕頭袋

有無醫生介紹

掉落頭髮 髮尾部份有冇變幼小?

小部分有,大部分如圖中所見(可能太撚矇大家睇唔到),整條頭髮都係差唔多粗度
副廠保記其實係成份一樣?
但平好多下
想問下如果天生頭髮幼加少
個轉都幾光 有無得救?

食藥 唔洗諗
個轉都幾光 有無得救?

食藥 唔洗諗

食咩藥 但我係天生

天生少, 到你甩果陣仲少,
你老母屋企人禿的話 ->食
你老豆屋企人禿的話 -> 好大機會要食
你老母+老豆屋企人禿的話 -> 食
你老母+老豆屋企冇人禿的話 -> 睇醫生
個轉都幾光 有無得救?

食藥 唔洗諗

食咩藥 但我係天生

得我老豆個細佬有禿 其他人完全無事
如果睇醫生應該去邊到睇同要幾錢?

同埋係咪無辦法整多d頭髮?
如果去染 電會唔會睇落多d?

電睇落多啲,
但好傷頭髮,
你個人習慣其實都影響,
係咪夜訓開?

食藥 唔洗諗

食咩藥 但我係天生

得我老豆個細佬有禿 其他人完全無事
如果睇醫生應該去邊到睇同要幾錢?

同埋係咪無辦法整多d頭髮?
如果去染 電會唔會睇落多d?

電睇落多啲,
但好傷頭髮,
你個人習慣其實都影響,
係咪夜訓開?

都幾 2點左右
係咪無救?

早啲訓, 講真
試下KEEP 返12點前訓, 半年睇下會唔會好啲
我24已經甩到前面到頂都見到肉
洗完頭乾就難察覺d
但多油 出汗就會見到
應該都3期多 就4期

已經忍唔住
想問食藥邊隻最平 學生黎未負擔到貴野
同埋係邊度買
我24已經甩到前面到頂都見到肉
洗完頭乾就難察覺d
但多油 出汗就會見到
應該都3期多 就4期

已經忍唔住
想問食藥邊隻最平 學生黎未負擔到貴野
同埋係邊度買

買隻韓版damocare 先,大約250左右我的盒,食一個月,自己去藥房問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞