[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[43] sony xperia 1 mark 2快啲出啦

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
xperia 1 mark ii 6月肯定有
手細絲不如襯而家減價入XPERIA 5啦

XPERIA 5 II 起碼10月-11月先賣街, 等得就冇問題

NOKIA 就算啦, 成日出中低階野, MOTO香港仲有咩?
篇文改咗
心動架其實,佢岩岩出都想買,真心貪佢佢mon最岩手型,拎上手個feel最貼手
你地覺得6gb ram會唔會好慢?

好唔想用大陸機,但八卦睇下依家d大陸機竟然做到S865,90Hz mon, 12gb ram先$4000當然QC同support係個好大問題

nokia就緊係買黎摔,點掉都唔心痛
好少絲打會睇SPEC買電話~

XPERIA 1/5 6GB RAM夠用有餘, 個OS冇咩第3方APP, 好乾淨, 唔多食RAM

S865, 90HZ MON 今年標配, RAM就8-12GB起
咁我最主要都係睇款,但都要對比下其他牌子既機款先知sony既機有咩優點缺點先做到打手有時sony d機都真係唔抵幫,同樣價錢有更好選擇

如果preinstall唔太多咁其實都可以接受,6gb ram唔係用黎玩d高要求既game其實還好

依家mon冇90Hz都已經比人話垃圾小米仲要出到120Hz, 内置水冷既電莖機
XPERIA 1 II 有ZEISS應該有改善掛, 又有1/1.7"大底, PHOTO PRO

希望今次會有大改善, 雖然日本人一向軟件唔得
sony機以往影相最大問題都係油畫feel
依家借左相機部技術改善左
但都比人話對焦慢,sony 用家真係好難服侍
2020年旗艦機冇最少90hz真係電子垃圾, 有比較就有分別, 食過好野好難返轉頭. 紅米K30 PRO就係冇90hz比人笑, 當然K30 PRO唔係旗艦機, 但是有比較就有分別
油畫feel係XPERIA 1 冇左了

XPERIA 1 正常有PDAF對焦已經唔慢了
S20U賣到成萬銀比人屌晒鬼,我都好想知差唔多價錢黎講,Xperia1 mark 2實物機係點
大陸機就係做到低價錢
OPPO realme 4000 港紙就有redmi質素冇90Hz mon, 平過同廠既one plus
XZ2p當年睇相,唔係都無晒油畫化,反而F
Galaxy上兩代S10同note10會油畫化
其實支那機都有***d質數,如果我是外國人無咩點留意中共,我都會買支那機
原本對OPPO FIND X2 PRO有興趣, 不過HK版貴好多, 加上冇MICRO SD, 所以有保留
um.. Sony係軟件optimize上做得比較差,至少係x1 x5上,可能 x1 II先有改善
香港版應該有256/512
唔係pdaf係dual pixel
邊撚到內置水冷呀
咪撚吹水喇
其實冇人講過對焦慢
D人包括我都係屌個出相速度
想要林寶堅尼版
個出相速度點慢法?

我自己save落sd卡,唔覺慢,可能我要求低

影夜景畫面中間轉圈好正常

日景試過連拍8-10張,每張隔半秒按快門,右下角睇相都係轉2個圈就睇到

用緊256GB evo plus
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞