[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[43] sony xperia 1 mark 2快啲出啦

1001 回覆
9 Like 3 Dislike

唔好咁睇唔開喇
呢張圖 呢一句 上個月已經睇緊
Pdaplaza丫嘛
XZ3邊到仲有得賣?
話說知唔知邊度整SONY手機好

過左保 想換個touch mon
係咁亂touch

ps:幾時出x1ii呀
買左多左張卡比部xz2p用 點解換網絡要重新開機先用到
入咗部初代Xperia 1
轉返嚟sony先發覺港版software update要等咁耐
第一次用sony?
開頭半年更新叫快,之後就睇心情2個月更新一次
XZ年代結果隔咗咁耐都係冇變過
SBH90C多
你用咩制式先?aac定aptx?
我之前用sony wf-1000xm3市區都冇問題
呢樣野出曬名
XZP有咩頂唔住? 唔順就重設洗機啦, 我XZP做後備機都冇咩問題.
真係第一部
睇番SONY呢2年, 基本上唔會點減價, 主要係零售商減

為左減幾百, 等半年以上, 冇必要

XPERIA 5 II 9月IFA發佈, 起碼10月中-11月先賣街, 到時都等S875啦, 仲買咩2手科技
三叔個moon同啲相影出黎嚇死人
佢地J爆佢
對x5 mark2 好有興趣,去邊細mon
對手細既索尼膠黎講係恩賜
XPERIA 5 原價$5599, 等左半年先減到$4999

用緊XPERIA 1既我都覺得部機幾多缺點, 除非好鍾意個款.
缺點:
1. 萬年介面, 唔比轉主題
2. 相機APP唔人性化, 相比其他牌子反應比較慢, 拍片W鏡唔可以切換主鏡/2X鏡, 拍片1080P30P以上防手震近乎冇, 影夜景SAVE相要等
3. 21:9 MON比例睇16:9, 18:9片相比其他19.9:9, 18:9機, 唔ZOOM IN可視範圍細
4. 21:9 MON比例左右比較窄, MON望落相比其他19.9:9, 18:9機唔夠大, 因為窄
5. 個2X ZOOM鏡唔夠光唔比用, 會變左用主鏡DIGITAL ZOOM, 朦朧
6. SONY HK 系統更新時快時慢, XPERIA 1 12月後沒有更新
7. ANDRIOD 10 初版, 有時打機會HANG APP, 再關APP再開.
8. 相機APP HDR有待改善
9. 電池容量比較細, 雖然待機用電少, 3800-4000mAH比較好
10. 無wireless charge
11. 只有18W PD充電, 旗艦起碼應該最少25-45W
12. MON光度室外使用不太足夠, 自動調光反應唔夠快
13. 指紋感應相對XZP退步, 太窄, 要大力按, 有時要按多幾次

真心唔建議買XPERIA 5, 6.1"MON真係好細
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞