[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[43] sony xperia 1 mark 2快啲出啦

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
touch grid test最上四行完全唔得

連登冇得rotate,圖都up唔到
DCFEVER $950 買部2手XZP用住先啦.
6.1mon比SE2020大
iPhone SE 2020 4.7" 16:9

Xperia 5 6.1" 21:9

如果睇16:9片唔ZOOM 可視範圍可能差唔多.

我XPERIA 1 6.5" 睇16:9 畫面唔ZOOM IN其實同XZP差唔多, ZOOM IN 100% 就有D片會睇唔到字幕
一開始貪佢窄身機又四四方方咁,但d新機愈出愈大,想要返XZ /Z系列既款
GALAXY S20 6.2" 20:9 151.7 x 69.1 x 7.9 mm 163g
GALAXY S10e 5.8" 19:9 142.2 x 69.9 x 7.9 mm 150g
XPERIA 5 158 x 68 x 8.2 mm 164g
XPERIA 1 II都係6.5", XPERIA 5 II 估計都係6.1"
xperia 5 ii唔係流傳5.8吋?
6.1" 21:9已經好細
5.8"會超細
係啊,以前16:9 z1compact都係4.6吋,如果真係5.8吋差唔多大。單手又操控又好握
5.8 比女仔用真係一流
X1 雖然窄MON但短手指公去唔到對面岸
單手模式其實好好用
算啦, 仲女仔

女仔多數用iPhone
試過用iphone , 一黎用唔慣ios
二黎真係覺得sony最靚仔
對d spec冇乜追求,因為sony d機性價比其實麻麻
但外型黎講就真係sony最好,個人認為情意結黎
香港都係4月尾出
外型黎講sony係幾好, 方型機, 不過缺點比較多, 好多都係多年冇改善

上年6月買XPERIA 1, 9月見到NOTE10+果下都想換, 方型6.8"無邊大MON

不過最後冇換, 等今年NOTE20+

利申: 2013年開始用SONY
Ifa未必開到喎
如果賣2千中, 應該OK, S665始終都係中下野, 如果用S730就唔同

2千尾等變電子垃圾, iPhone SE 2020 秒殺, A13 VS S665
pcm話二千頭
Ifa開唔到, 咪9月網上開發佈會囉, XPERIA 1 II都係咁啦

不過細MON做21:9 應該唔好用. 超窄. 街都未見過人用XPERIA 5

反而XPERIA 1 好間唔中見到人用
我都覺,利申左先sony ericsson開始用,中階旗艦都用過

佢d mon真係好脆弱,我係粗心大意撚,成日一跌就爆mon, 9 成係爆mon/ 過熱自己熄機而轉機

仲用緊XZ1諗住轉xperia 5,但個價唔岩心水冇轉,諗住等xperia 1 mark ii/10 ii點知死都唔出

依家好想轉nokia, 或者遲d motorala edge(個款有sony feel)
以前計, XPERIA X10, ARC, S, ION, Z, Z ULTRA, Z2, Z3, Z5, Z5 PREMIUM果時都好靚
我係手細絲,所以好著重 窄機身 細mon呢個準則

21:9 mon對我黎講其實都係長得制
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞