[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[43] sony xperia 1 mark 2快啲出啦

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
有原裝case
日本冇左出貨時間
睇怕都係delay
搵吓新聞先啦

因為新型冠狀病毒引起的肺炎疫情的影響,索尼Xperia 手機新品發售日期將延後,目前索尼在馬來西亞、英國等地的工廠已經按照當地政府要求關閉,而跨境人員的流動限制也將很難派遣 工程師到中國及其他東南亞國家的工廠來指導及推出新產品,加之一些零件供應商的零件供應也正因疫情而變得不穩定,由此索尼Xperia 10 II 以及Xperia 1 II 的上市日期將繼續推 後,之前索尼在日本官網上標明的Xperia 1 II “4月下旬上市”以及Xperia 10 II “5月下旬上市” 的內容已經刪除。
如果推遲幾個月,可以直接再等下一代
唔洗出啦, 好心SONY出唔到就唔好咁早發佈啦, IFA 9月一次過發佈算數啦

人地SAMSUNG 賣左成個月, 市佔高係有原因, 第1水客已經搶先吸哂
但香港仍未有消息會遲過7月
究竟香港會出X1更新先定會出Mark 2先呢
有邊年 Sony 唔係咁
年年都係咁
年年都6月 有次7月
ASUS都試過,但無人𨳒嘅 可?
唔發佈更加無人會買,九十月又有新iPhone pixel
Xperia 點同人爭

真係寧願佢出少量貨,每個國家出幾百部仲好
下下等成批大量先賣仲衰
1. 可能軟件仍然未寫好
2. 可能根本未開始生產
3. 可能SONY現在根本不在乎市沾, 只要維持到每年定時有機出就算
咁況仲諗住賣幾錢
點都唔會貴得過1萬銀先買到部256GB嘅An機先喇

仲要個相機咁樣出街見人,然後話不如轉用Gcam喎,咁點解要1萬買部用Gcam嚟影相嘅手機?

人哋匪共大陸貼牌機,都係$6000起
其實無話過要押後或延期
日本無,香港都無

如果遲,可以等埋5 mk II睇下點
你咁樂觀x1仲會有更新?
講左好多次點解年年都係2月發佈5-6月先賣
係因為軟件根本仲未寫好
香港班友仲放緊home office
home唔home office都唔會更新架啦
班撚屌一到假期更新就冇影

留名睇1 II delay
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞