[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[43] sony xperia 1 mark 2快啲出啦

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
好在接近原生,唔好在冇得 customize,所以都冇乜 tune 好過
Xperia1換mk2好似好敗家
上次雙卡版出事,今次已經係回收再過再推送
因為冇左曲邊
我用落部機好似好易誤觸,成日整亂啲icon,會唔會我set咗野搞到咁?
有oled
以前代代 Premium 都換㗎啦,追機有咩問題
Agree
Xperia arc、TX、Z Ultra、Z5 Premium、XZ Premium、XZ2 Premium、Xperia 1
TX,z,z2,z3,zxp,Xz2p,Xperia 1
你唔好翻轉頭啦, 我都等緊NOTE20
x1而家跌到平過x5
如果主要想玩相機應該入x1定x5?
x1
其實都好難返到轉頭,除非 Sony 嘅 touch response 做到 Apple / Samsung 咁低延遲,震機強多一倍,同埋喇叭大聲好多啦
X1 Mark II
Mk II我諗香港會開8000
買住上一代等佢跌到6字頭先諗
我建議你去SHOP試玩下GALAXY NOTE 10+ 同XPERIA 1先

試玩完你就知道合唔合心水

SONY機其實比較獨家村, 系統功能好簡化, 冇埋額外獨家APP/功能, 似公版ANDRIOD, 如果喜歡就冇問題. 另外要接受影相APP比較慢, SAVE相比較慢, 畫質就冇問題, 旗艦機水平

如果要多人性化功能, 介面美化, 功能微調, 影相快, 就SAMSUNG比較好~
X1 MK2 我估$6998

貴過S20+都唔洗賣
走入嚟sell samsung 做乜柒
更新lag機同爆炸你唔講?

https://www.android-hk.com/news/samsung-galaxy-s20-110420/

據日本消息網指出,Samsung Galaxy S20+於韓國一間醫院的病房充電時,突然冒煙,其後著火。據手機的主人指出,它當時正於病床的床頭為它的手機充電,其後他便聽到了手機發出了一些類似馬達的聲音,更看到音量鍵周圍有冒煙的情況。機主馬上便把手機放置到地上,其後便著火然後爆炸。之前的Samsung Galaxy Note7亦都有發生同類型的事情,當時是因為電池問題而引起爆炸事件,未知是次的Galaxy S20+是否有同樣的情況。
完全同意
其實 Xperia 1 Auto mode 影相,同 S20 Ultra 影 108MP 嘅速度差唔多,不過真心畫質 Xperia 1 係原汁原味啲
因為就算 Samsung 影出嚟係低 ISO,張相都好似光咗啲
影相畫質 Xperia 1 係原汁原味, 係衰使用者體驗, 多年毛病

今年PHOTO PRO睇下會點
屌個手動咪差不多
有撚分別咩
希望唔好又係地雷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞