[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[43] sony xperia 1 mark 2快啲出啦

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
睇新少少既片 睇幾集之後 就會開始定格/疾下疾下 要重新開機 再睇Netflix先會順返 然後無限Loop

雖然重新開機好快 但係真係好撚煩
唔識 tune 嘛
新機粒power掣呢?
好似 xzp 咁, 二合一
睇下咩價錢先
雙修買左部SE吊住阿婆果邊
xz1 開始瀨野
關機後再開會唔著
左上角係咁閃綠燈同白燈

要撳上音量制同power 制先開到番機
但一開機出完sony畫面會出維現修畫面再到android 畫面
之後又可以正常用

好驚...
backup好用xperia companion Flash過一次
我用緊pixel4有時開Netflix都lag,要熄咗佢再開
法國X1整完個新patch
Creator mode啖色得好緊要
佢又搞乜春呀?

以前Creator mode好靚色
唔開就三叔色
而家開就啖到有層灰咁
開就三叔
好時機轉換mk2
自從Xperia 1升咗去Android 10之後,我打機果陣開咪就聽唔到隻game本身嘅聲,淨係得返同人開咪嘅聲,想問下你地係咪都係咁搞到我部XZ2P唔敢update到Android 10
宜家都有呀不過係 google 之嘛
點整?
我都係長按power 然後click cap圖
XZ2冇問題喎
幾時先出MK2呀
之前唔見左部X5冇耐就見佢發佈X1 MK2
點知等左咁耐都未開賣
六月左右
早幾日更新完,再重新入過指紋,
意外地有80%成功解鎖
但已經習慣左督個MON兩下 着MON再解鎖
啱啱入咗部2手Xperia 1 佢個指紋真係10次9次都用唔到 更新同重新入過都試過 個指紋體驗真係好差 第一次用都真係對Sony有啲失望
呢幾日關左game enhance後,打機未hang過機,
之前一日hang,4,5次
係,以前部xperia z1個note,可以係當前畫面寫田野上去,好好用,
Xperia z2己經無左,只能開張白紙寫野

另外個輸入法又係,xz1個輸入法好好用,依家無左
sony 果個輸入法?
我用xz2c都同以前一樣喎
我XZ2變咗SwiftKey
明顯打字慢好多
英文反應好慢
速成九唔搭八,出啲字同我打嘅碼唔同嘅,配詞又少又多錯別字
無限懷念以前個英文Xperia Keyboard中文Xperia Keyboard打英文又麻麻
以前嗰個xperia中英文鍵盤大陸公司提供。依家自行搵己覺得好周嘅鍵盤仲好。無交嗌
Xperia 1個期個指紋係咁多代最垃圾
黎緊轉返之前間廠
即係x5都柒?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞