[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[43] sony xperia 1 mark 2快啲出啦

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
lm
我都係
無講最重要果樣

dual sim果陣用唔到5g
我張公司sim就係5G
自己SIM唔係

SONY好著重加一D唔多人用既專業功能落去, 例如CINEMA PRO, 有幾多人會用, 3D掃描又係.

反而一D多人用既功能就做唔好, 例如4K60FPS, 60FPS拍片防震係XPERIA 1都冇, 影相自動HDR又難啟用
pro camera我又幾鐘意(不過未用過)
xperia 1同xperia 5其實有咩分別?
Xperia 1 6.5" mon 4K, 慢動作影片支援 960fps, 3330mah 電池

Xperia 5 6.1" mon FHD+, 慢動作影片僅支援 120fps, 3140mah 電池
就咁睇片,load相好似快左
其實部I Mk2幾時先出
6月
就咁睇Photo Pro完成度好高亦比Cinema Pro貼地好用。
不過影出嚟啲相好似就幾一般,最後張sample隻公仔爆晒光
咩料,咁嫁咩
連一張5G一張4G都唔得咩
係5g+4g
睇下點
未發售都有修正
不過比得人玩即係做緊debug test喇
咁姐係無問題啦
都係一張卡上網姐
唔係...
https://www.sony.com.hk/en/electronics/smartphones/xperia-1m2/specifications

你睇下sim果行 果個23字
One Nano SIM card slot and one hybrid slot (Nano SIM card or microSD card). Dual SIM is not available in all variants and markets. When using 2 SIM cards at the same time both SIM cards can't work on 5G networks.

直頭要有一張卡關左去先行倒5G?
咁撚on9
早2個po已經講緊呢個問題
無追開
其他版子有冇咁on9
所以我先煩
公司比5G sim我

我本身想用細機 但xz2c touch有問題差唔多要換
帶個wifi6 5G router出街

點打電話
同埋公司app認imei sim no 仲要連住network data先用到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞