讀Gbus 其實係點架?

799 回覆
245 Like 15 Dislike
2018年出咗幾個AO拉高條curve
減咗呢幾個50k 應該平均都係30k左右

City Gbus grad咗有冇料到其實
ust cu 會不會好d?定係同hku 差不多?
留返成個九月投票
每日做任務
23條來了,每日操體能
外賣黃店,幫襯告急黃店

留喺屋企喇仆街

果啲係咪本身識人,唔讀gbus出黎痕一球個月
gbus人畢業去考AO會不會仲好過去商界
gbuser 應該已經算top tier candidate
其實個科真係唔重要
Gbus係有加成
但更重要係你有幾多人脈
未必係你老豆老母做果一間公司/做果一行
可能係你老豆老母同學,可能係你老母老母本身就係果間公司嘅客或者business partners

如果無connection,Gbus都可以出到黎同bba仔無分別
當然,我唔排除有特例
簡單啲啦 無
咁ibank front office個爆炸力應該高過政府AO
但係AO會comparatively 輕鬆同埋穩定

商界同AO嘅要求又有d分別嘅
咁勁
cu收12個反而都冇ust咁勁
無咁聽過星球人?
恆大有未
睇上面個表好似都唔多人入ibank
只計成績最難係CU呀
我覺得同收生安排有關係嘅
ust 60個入面有30個
都係讀完year 1先過interview入
嗰班應該真係精英嚟

剩係靠個DSE其實唔係好對辦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞