讀Gbus 其實係點架?

799 回覆
245 Like 15 Dislike
香港有個醫生做一個手術80萬
其實上linkedin見mt,ao唔少都係gbus出身,本身就叻仔
國際學生玩意
都係識下人
家境唔止係講緊有無老豆老母介紹份工
係家境會影響到你嘅見識

好多ibank都會喺summer intern入面揀蟀
窮L出身blend in 唔到條team班ABC
放完工social event 去drinks又柒吓柒吓咁
咁你份return offer 都凍過水
但gbus 出身wo
某d team 其實幾好
deloitte mgmt consulting
pwc deals advisory etc
讀gbua本身就係醒目仔女
讀完做乜都冇所謂,出到黎做傳銷都肯定賺得多過我地
其實好多都係
人地老豆東亞banker 老母Citibank 高層 大把auntie uncle 照。 再講多d就會唔小心起埋人底
中資銀行officer.....
出到嚟其實邊個會睇你dse幾多分
busi呢行你出黎感覺唔presentable已經差一大截
搵個醒目d嘅bba學生好過

利申
毒撚 好彩當年無入到gbus
讀咗科專業科唔算好掂但係至少有d揸嗱
唔好玩啦 依家就快放 no pay 啦依 d
entry 得2xk
同 medic 比
Gbus 本身會不會train到多少quality?
如果前途純粹depends on 個人quality同背景
咁同普通bba 咪差唔多?
mt 通常搵幾多?係咪好好pay?見上面個report好多mt
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞