讀Gbus 其實係點架?

799 回覆
245 Like 15 Dislike
佢意思應該係份工
Exact7ly
你想整咩startup?
好係好在屋企人唔等我開飯
如果係咁你真係好應該試下,入左finance依個圈子愈耐你會愈想走,但同時愈難走
但整startup都好講network,你依幾年都應該儲唔少,有network之後就 50%努力,50%運氣啦
1.4m HKD (sor missing one 0 my bad )
all in HKD
反問你一句一個醫生搵3萬差唔差
醫生冇可能搵3萬喎
最廢嘅醫生都可以5萬up (健康院做果啲)
三大gbus入big 4都叫好差? 我以前公司個同事Cambridge 畢業後去咗big 4做audit,佢好似雷曼嗰年畢業
Cu ibce 有冇人知係點?同gbus有冇分別
其實係 年年都有一兩個咁 仲要係cohourt入面唔係特別bright 嘅
但係top 個啲I bank mbb揾得仲多加上唔甘心一世打政府工賣良心唔會報

自己都struggle 緊良心問題好無報
一千個人心中有一千間二線行
AO揀人嘅人選好奇怪
通常都摺摺地又唔起眼先考到

好champ嗰d有時first in就screen走咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞