讀Gbus 其實係點架?

799 回覆
245 Like 15 Dislike
想知巴打有冇諗住自已搞startup?
唔係同一個呀,我搵下個名先
女仔,但唔靚架
女仔靚嘅野佢完全冇
不過佢堅係靠自己嘅,係好agressive嘅人
ust cs & bba median 38k
係hku bba is 嘅double

估唔到world businss 4年學費100幾萬
最後個人工會低過gbus
不過入面可能做兒子嘅多都唔志在搵錢
https://www.hkcnews.com/article/6131/香港科技大學-美國南加州大學-意大利博科尼大學-6134/香港科技大學
課金科
入得嘅都係兒子/女兒啦
我講果個叫Starr Lam
睇佢linkedin全部都係summer analyst咋wor
呢個wharton出黎嘅
依家武肺 如果未有graduate offer嘅話 就有啲麻煩
我呢啲要搵intern嘅 直情連interview都未有

不過喺ust gpa比其他u低少少都應該ok嘅
畢竟裏面咁多癲佬
我識得有個朋友,上年ust gbus grad
佢話一出黎計埋bonus, 年薪已經一球
啲公司篩人首先睇三大/G5/長春藤,跟住再排gpa,最後睇intern
你都好萌塞堅持講洗兩排牙起碼我d frds都仲係同之前差唔多,算啦唔再拗啦
做咩公司?
Exact7ly
其實好撚多人知,雖然冇人知係點入到
似係daddy啲friend
有個frd gbus 出黎 幾百萬年薪 ibank
做左幾多年先有呢個數
Starr Lam 係英文native speaker
其實你聽佢d中文都估到
佢做補習天皇 收入應該都唔會太差
就算其他行業,好多大公司篩人都係差唔多
唔明點解有人會覺得我葡萄大家係咪冇追post
係葡萄我都葡萄班億萬富豪啦葡萄asso gbus仔?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞