【中国武漢肺炎】全球疫情討論區03

5001 回覆
55 Like 3 Dislike
都幾撚大鑊
凡有白左鬧trump chinese virus, 我就會舉例spanish 同chinese virus 都係講發源地,同race冇關。跟住實有人懶醒話spanish flu come from US,咁我就話that’s why call it chinese virus is important.
德國今日唔聲唔聲多咗3500幾宗case屎……
今日德國growth仲勁過西班牙
當年香港都係
德國同西班牙之間嘅差距已經收窄至少於一千
幫沙士病人插喉係極高危,香港女兒謝婉雯醫生就係幫病人插喉時受傳染... 其他被傳染醫護人員大部份都係!
邊度可以睇全球realtime 數字

都唔明點解班白左會因為反侵而信WHO同支那兩樣都反唔得既
開頭唔知眼會傳
如果full gear應該安全
法國破咗九千
但係西班牙死亡人數係德國30倍
驗得快其實係好事嚟
扮有空氣污染
德 +108 Total 13396
德 +63 Total: 13459
毛里裘斯 First 3 cases
法國死亡數字開始嚟料
從香港邊爐家族開始,到鑽石公主號,繼而眼見意大利慘況,我只知隻病毒傳染力極高,令我更高戒備!之前未諗過出街戴眼罩,今日都開始戴,真係好撚驚不知不覺被傳染又冇病發,惹病屋企老人家,如果因為我而搞到佢地有乜事,我呢世都唔安樂!
喺留尼旺隔離好難冇
USA +265 cases, Total 8019; +2 deaths, Total 124
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞