【中国武漢肺炎】全球疫情討論區03

5001 回覆
55 Like 3 Dislike
瑞士唔經唔覺上緊嚟
我都係假設佢會斷尾,又或者有隻版本係可以斷到尾
台灣自己唔使用咩
香港主流應該暫時都係低殺傷力似流感個種掛 不過唔知之後點
一隻strain個抵抗力未必work係第二隻上面
好似流感咁一變咗就要update疫苗

另外愈多人感染隻病毒就愈多DNA points變異(Plauge Inc個玩法其實都幾真實)
到時變隻仲勁嘅出嚟
本身好似已經多老人
所羅門群島?
二戰前德國
有外遊史果班已經好可能將致命性更高嘅病株帶咝返香港
特別係蘭桂芳果批人
波蘭慘喇咁
我諗有科學家可能都搵緊,係天花未有疫苗時係用一d結左痂既天花磨成粉接種落健康人類上獲得免疫力
當然天花唔係RNA病毒,較難變種,死亡率比較一致,民種方式係會易失敗
雖然武肺係RNA病毒,如無好大既變種理論上中過會有短暫抵抗力,亦因佢係RNA病毒,較易搵到細殺傷力版本
短炒摸底都仲得嘅…應該
Malaria嚴重好多喎咁
台灣醫療足夠應付國民
法國出數據未?好想睇埋至訓!
香港床位不足 2000年講到依家
港台節目有講
但睇返全世界又唔係想像中咁差
低處未算低
2020年垃圾政府除左奶共 完全冇解決過問題
只要頂到幾個月免疫力就夠,當大量既人有免疫力隻毒就會收皮
仆街喇 德國一日多四千宗
睇報導話物資可能有短缺既危機
利申 德國撚
咁快講斷尾, 真係太天真

最陰毛論係佢真係 MAN MADE
但發覺掟左出個自然世界原來收唔到科.... 最後唔知點算會發展成點?

所以宜家根本無人敢出黎幾時會完
你試諗下, 人類歷史以黎幾時見過個地球變返乾淨到咁? 全球停運

重利害過THANOS WIPE OUT 1/2
根本見步行步已經好難, 顧得個國家人民健康, 顧唔到經濟
大家都唔知下一步點行

意大利呢D國家本身呢幾年都好慘, 重整單咁既野
日本奧運ALL IN 得個吉, 都唔知又要衰幾多年
美國重慘, 又可以將個巿歸0 再炒過.......

ANYWAY 香港樓巿繼續GOGOGO
多過北歐同紐西蘭真係估你唔到
你有冇入定貨先?
點解係人口試毒唔係等疫苗
咁培毒法一陣出咗隻蠱王
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞