【中国武漢肺炎】全球疫情討論區03

5001 回覆
55 Like 3 Dislike
冇 佢哋好開心 覺得全世界死晒仲好
美國+10 confirmed,total:7666
加拿大+25 confirmed,total:644
武統全球

武漢肺炎個武
每天差不多一半的死亡人數都是來自意大利
今日睇台仔直播有堆係簡體字既user見到台灣22單就好撚興奮,仆街到
人地韓仔幾勤力
日日全省消毒
佢地仲defence緊冇證據大規模消毒可以預防疫症
支那個死亡數根本唔真實

湖北武漢當月夜夜消煙
其實其他歐洲人日日睇住意大利死幾百人,佢哋有乜感覺...咁都唔驚?
成日講支那做得幾好
唔諗下當初你班賤畜點走難咁去全世界,真係對支那咁有信心抗疫你哋又走?
無你哋班賤畜個世界根本唔會發生呢場疫症
十四億隻支那狗都係流住應被人道毀滅DNA既血!
支那
終於
之前有巴打做過比較,意大利人口同湖北差唔多,都係6000萬人左右,意大利既醫療應該好過湖北少少既,即係可以用意大利條數粗略估返一個差唔多既醫療系統崩潰左既湖北實際數目出黎

再用歐洲其他地區有埋既數,去估全中國條實數。

咁做既話只要補返d 實數同俾多d 資料去評估,基本上有晒methodology, 可以出研究報告架喇…
台灣是一早擋得好
南韓是爆發後,成功按返低做得好
咁北歐同德語系國家控制到死亡率同流感差唔多,甚至更低
意大利完全冇減退跡象
其實湖北城市醫療好啲都唔奇
意大利 2978死
我只係想知佢地於公眾地方,到底肯戴口罩未?
我地呢邊死人佢地就唔驚,覺得係flu,醫療差
佢地而家咁梗係驚到爆啦
意大利康復/死亡數
7,003
Cases which had an outcome:
4,025 (57%)
Recovered / Discharged

2,978 (43%)
Deaths

支那70000人康復3000死?

黃金6/4比
啱啱先係twitter同條白皮豬開心
俾晒WHO前排話唔好封關唔好人傳人新聞佢睇
佢仲話個陣早期唔知唔怪得佢
屌佢老母蠢撚到呢
咁佢地真係好信自己國家...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞