【中国武漢肺炎】全球疫情討論區03

5001 回覆
55 Like 3 Dislike
公道講,吉布堤係幾國駐軍都有
習明澤回家吧
都有美軍
正解
嗰班一定俾老豆老母叫佢地死都要留嚟外面
你意思係放落煲,煲熱水滾佢一陣?
因為佢個地理位置緊要(冇記錯好似喺紅海出口)
比利時+243 cases, total 1486
+4 deaths, total 14
比利時+243 Confirmed,Total:1486,+4 deaths,Total:14
波斯尼亞+2 Confirmed,Total:38
果d叫飛水…

啤水係攞水不停沖佢幾分鐘,原理同洗手最少20秒一樣,係洗走d病毒。

每次返到屋企就洗手,拆濾罐,再洗手,將眼罩口罩放去洗手盤開住水由得佢沖水(沖住涼順手都得), 呢個時間就用消毒水抹濾罐,抹完都已經分幾2分鐘,之後再落手洗。

不過講到明,3m有片教學,口罩係用1:99漂白水浸,唔係啤水,所以我覺得眼罩應該單返咁做無死,只係我唔想長期有果d味,咪浪費下食水囉。
德國同比利時死亡率好低
意大利差太遠
巴林+13 Confirmed,Total:255
阿爾巴尼亞+4 Confirmed,Total:59
應該西班牙陣亡先
伊朗+1192 Confirmed,Total:17361,+147 deaths,Total:1135
又一架雙層巴士
肯亞+3 Confirmed,Total:10
葡萄牙+1 death,Total:2
西班牙好似加19xx,chatroom有講
識人仲跟團去馬拉
咁On9
西班牙+1890 Confirmed,Total:13716
日本+10 Confirmed,Total:892
追Italy , Spain 一日報幾次
3月6號夜晚7點左右: 10萬單
3月18號下午4點左右: 20萬單
用咗12日左右double
我估30萬單用8-9日左右搞掂?
以而家嘅速度,由20萬升到30萬可能少過一個禮拜……
呢個post 5001既時候可能已經250k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞