【中国武漢肺炎】全球疫情討論區03

5001 回覆
55 Like 3 Dislike
無諗過歐洲發達國家會這樣,全部嚇呆了,反應不過來。
經歷過大戰那一代幾乎退下了舞台,現在的新一代看足球、看NBA、看電影、看美劇,面對災劫,表現還不如某些亞洲國家。
我仲記得一月尾武漢封城前,有最少500萬人走出黎,當中唔少更係飛去其他國家!
意大利係咪要亡國
美國啟動國防生產法
歐洲兩個月前 : Asian Flu Mask is for sick people

歐洲現在: Please help us

Humble is the key for survival
不得不佩服佢哋
西班牙、法國、荷蘭、英國之類就
做得世衛唔知已經炒得啦
全世界都知道隻病毒識人傳人時仲洗撚你世衛講
武漢→溫州→意大利
死左係屋企唔計火燒唔計,未確診就死唔計。
最撚慘,捉晒D爸爸媽媽入去方倉餓死人地個仔女唔計
唔會,我早幾個月前睇過d醫療報告,中國目前醫療評分已經去到70頭 (香港仲係90分以上), 雖然報告有講中國醫療進步得好快,但份野亦講到明中國最好既醫院係集中左係北京,上海呢d沿岸大城市,同埋係有錢人專利;即係話係中國有錢去北京同上海醫,可以去到香港既醫療水平,但其他地區就低返好多,拉低返評分。
好想貼返香港幾個專家1月尾就出啲論文佢哋睇
呢啲白左真係死左都唔抵可憐
佢哋啲公眾地方好快會無公眾,全部學支那,唔撚準出街,政府配給
方艙醫院真神奇
陳時中都低估左歐洲傳播速度,佢以為歐洲醫療體系可以拖得再耐少少。
睇少左神根條約加歐洲人
支那條數係用formula計出嚟
並唔係真係統計疫情
就因為太多呢d左膠白鬼,養大支那呢個殺人狂,最後反被殺死都唔知乜事!
DLLM見到Youtube chat d支那人係度幸災樂禍真係好想斬撚死佢地
weak men create bad time…
係,一線城市和後面可以差好遠。
因為集中資源培養一個一線城市是政績。
有很多求救文,說支援都去了武漢,其實外圍的二三線連基本設備都沒有。
屌你老母
心火盛
2月29日已經啟動,係要新增口罩。
未必安全,你睇好似香的咁去廁所都播倒毒,同一棟樓有人中招都好高危
通常閂chat唔睇
睇見班賤種就眼火爆
殺完人仲話人哋唔識保護自己抵撚死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞