【中国武漢肺炎】全球疫情討論區03

5001 回覆
55 Like 3 Dislike
加泰
加泰馬德里人口多

馬德里死800幾人
加泰都係100鬆d
加泰個死亡率低好多
美帝唔係話試劑唔夠咩
好似最嚴重嘅都係democratic票倉
不過加泰有成4000幾宗確診,馬德里有接近9000宗巴斯克1700宗左右但都死差唔多90人
瑞士+82 confirmed,total:6274
瑞士+2 deaths,total:66
美國+20 confirmed,total:22105
加拿大+59 confirmed,total:1146
老實唔覺得美國情況好過意大利幾多
等美國驗多兩三日再評論
美國+20 confirmed,total:22132
+2 deaths,total:282
Barcelona同madrid本身都好似兩個世界咁,barcelona比較整齊、安全、規劃比較完善,醫療應該好過madrid
一日唔全民口罩一日都救唔到
瑞士+97 confirmed,total:6731
+6 deaths,total:72
夜晚啲恐怖鐘聲特別密 呢個時候一聽到就以為係意粉報數
瑞士3天前才2700,增幅比例都高。
本身trump都係農村包圍城市
最多嗰幾個state=美國最出名嗰幾個城市
New York, New Jersey (New York City)
Washington (Seattle)
Cali (LA, San Fran)
Illinois (Chicago)
ITALY +793 DEAD
意大利又新高
意大利+6557confirmed,total:53578
+793deaths,total:4825
意大利+6557 死亡+793
意大利6557?!?!
意大利
6557新增確診
793死
又一架A380
仲未PEAK D專家食屎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞