【中国武漢肺炎】全球疫情討論區03

5001 回覆
55 Like 3 Dislike
呢個應該係 但我覺得佢而家頂盡一日一百單 總之控制到先 控制唔到仲爆緊既 唔多唔少都有片流出
好似一開始果陣咁
全國幾百咁 湖北一百咁 就正常啲
Thailand 411 +89 以為可以沙士咁,到夏天病毒消失,已經唔可行...
傳入個案
黎緊清明實睇死班港豬又排隊拜山
咁就睇唔到咁詳細,有冇網站可以詳盡到分傳入還是本地過案?
https://www.worldometers.info/coronavirus/
可能要睇當地英文報道
東帝汶係咪新加入的國家?
冇記錯嘅
睇Bangkok post 有講,有部份係睇拳擊比賽,部分去過shopping mall
我啲藍絲屋企人話唔拜祖先唔得 今次死撚梗
點解今朝有185 territories 而家得183 territories
唔係幫佢講嘢,支那式封城其實清零唔奇,佢哋後期直接唔俾出門,阻截哂社區感染,剩低到家居感染,之後好的好返,死的死絶,自然冇case。是之前的death roll唔可靠啫
而家佢所有入境即刻隔離,都冇流入社區
只係咁不人道的做法,其他地區都做唔到
有疫情更加要祖先保你平安啊

零確診,咪撚搞笑啦
同埋都係嗰句,受控嘅話俄佬北韓會解封,兩會會議會call返個期開會
叫停晒testing又趕晒啲人出院
有幾多都唔知啦
冇再死大量人既原因應該係好似香港咁全民口罩
之前感染個堆又死既死好返既好返
咁先冇再大規模爆發過

鬆懈左就可能再爆過
不過到時咪話外國輸入囉
今年拜祖先
下年俾人拜
不了
講緊而家廣州殯儀館仲請緊人燒野
我感覺係中共根本唔會比你再知道有二次爆發呢回事
唔使感覺
咁睇黎已經可以於本土傳播.... 三十幾度..
屌!sad but true!
廣東冇封過,我覺得反而高危過湖北
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞