OnePlus 3/3T 集中討論區 LIHKG (4)

1001 回覆
8 Like 9 Dislike
有無巴打刷左呢個rom
Sultan 既lineage 14.1
https://forum.xda-developers.com/oneplus-3/oneplus-3--3t-cross-device-development/op3-op3t-unofficial-lineageos-14-1-t3588696

本來諗 Install lineage 14 既 custom ROM , 但好多防 root 既 game 都會開唔到

pass safetynet 好似用magisk 有方法

今日用足全日 5個鐘SOT 希望快啲出新update
oneplus 5係咪有排等?依家好糾結買唔買3t好

啲人話粒snapdragon 83X 點都比大廠拎先 所以預測6,7月先有掛
利申:上年12月糾結買唔買3T 糾結到而家

啲人話粒snapdragon 83X 點都比大廠拎先 所以預測6,7月先有掛

電話岩岩玩完依家等緊
12月等到依家

電話岩岩玩完依家等緊
12月等到依家

想問問巴打
小弟Android白痴黎,用開iphone
而家想出多部android機,諗緊1+3t定c7 pro
最多打下普通手機game同睇下戲,想部機用到3年左右,唔會越用越慢,有冇巴打比到意見
想問問巴打
最多打下普通手機game同睇下戲,想部機用到3年左右,唔會越用越慢,有冇巴打比到意見

3T
利申:之前部note 3玩死神Bleach重慢過one plus one
想問各位巴打
3T用非Dash charge嘅尿袋會唔會整壞部手機/尿袋
例如
個Output 5V/2.1A有冇問題
想問問巴打

3T
利申:之前部note 3玩死神Bleach重慢過one plus one

但巴打,1+3t洗唔洗識root機刷rom先用得長,因為小弟係呢方面白痴
想問各位巴打
3T用非Dash charge嘅尿袋會唔會整壞部手機/尿袋
例如
個Output 5V/2.1A有冇問題

點會有問題
想問問巴打

3T

但巴打,1+3t洗唔洗識root機刷rom先用得長,因為小弟係呢方面白痴

唔洗
想問問巴打

3T

自稱白痴都係用返iphone啦
用邊部an機你都係搞唔掂
有無巴打覺得 佢更新左打字好似有DELAY 同埋食電左好多
想問問巴打

3T

唔洗識root刷rom,裝少啲蝗蟲app已經好足夠
咁多位個NFC用唔用到?

對住mon計
我通常擺張咭係鏡頭下方偏右
想問如果唔打機
純上網既話舊電捱到大概幾多個鐘
想問如果唔打機

七點起身返工用到五點半收工仲有2x%
如果個日得閒食lunch time 叉一叉又係玩到放工都仲有電
部新機只係用左幾日, 個MON 突然冇哂反應
有冇爸打試過咁 ? 係唔係一定要攞去觀塘到整

部機冇跌過,佑唔到ONEPLUS QC 咁差

冇試過咁

冇試過咁

唔知係唔係批黑機趕出貨, QC先會係咁
我好耐未試過電話TOUCH SCREEN 冇反應, 部M7 用左3年仲正正常常, 而家只能繼續用番
想問如果唔打機

夜晚12點差完電
到第日6點收工,大約有30%
但我中間會打下機
啱啱由3.2.8上到4.1.3
嚇到瀨屎
(因為上次唔小心unlock多次 data冇曬 )
首先裝新recovery 再裝新rom
最後裝super su, clean dalvik cache
宜家試玩白貓睇下情況

(btw,搞一次都怕怕 我都係等an8.0出再update )
白貓冇乜問題 好彩
啱啱由3.2.8上到4.1.3
嚇到瀨屎
(因為上次唔小心unlock多次 data冇曬 )
首先裝新recovery 再裝新rom
最後裝super su, clean dalvik cache
宜家試玩白貓睇下情況

(btw,搞一次都怕怕 我都係等an8.0出再update )

點解要搞咁複雜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞