OnePlus 3/3T 集中討論區 LIHKG (4)

1001 回覆
8 Like 9 Dislike
oneplus3用mx player睇高清愛情片(一條大約5-6GB)
用硬解係播唔到,用軟解就得但係會拆聲
於是轉vlc,都叫做播到
以上兩個app都係播一陣部機就好撚熱,咁播緊熱就正常既,但就算唔播同清曬app熄mon都係持續發熱,要reboot部機先冇事
你地有冇依個問題?
定係部機太廢睇唔到咁清既片?
oneplus3用mx player睇高清愛情片(一條大約5-6GB)
以上兩個app都係播一陣部機就好撚熱,咁播緊熱就正常既,但就算唔播同清曬app熄mon都係持續發熱,要reboot部機先冇事
你地有冇依個問題?

點解唔試下其他player
咁有冇其他推介
我一路覺得原廠,mxplayer同vlc已經係最好,但頭兩個都播唔到
Android最好係mxplayer同vlc了
呢方面係部機問題了
咁有冇其他推介
我一路覺得原廠,mxplayer同vlc已經係最好,但頭兩個都播唔到

我覺得diceplayer都OK, 我手機播NAS片最順係佢
你地有冇依個問題?

試下係mx player開硬解+

MX player 硬解+應該係無敵
順便講低你條片既編碼格式?
3T 既話H265 (HEVC) main 10 既4K 片硬解+都搞得掂
有無爸打知邊度有三腳既快充頭連線買(除左官網)

有無爸打知邊度有三腳既快充頭連線買(除左官網)

OnePlus 用既係oppo 制式快充,官網以外難啲搵到
op5 come on
想問如果個機身趺崩左同埋個MON裂左, 有冇邊間平啲同整得好啲?

你地有冇依個問題?

試下係mx player開硬解+

MX player 硬解+應該係無敵
順便講低你條片既編碼格式?
3T 既話H265 (HEVC) main 10 既4K 片硬解+都搞得掂

條片係.wmv1080p約6GB
用硬解+係播到但情況同用軟解一樣會拆聲
同埋用咩player播都好,播一陣就好熱,就算唔播都會持續發熱,要reboot先得
想問下有無玻璃mon貼推介 之前上淘寶買個啲好撚廢掂下都會裂

我淘左古麥, 兩灘彩虹紋, 反光利害, 其他都ok
想問下有無玻璃mon貼推介 之前上淘寶買個啲好撚廢掂下都會裂

綜合咁多白老鼠嘅報告,好多都話官方係最好,淘佬好多都唔得
op5
Op5 where r u

綜合咁多白老鼠嘅報告,好多都話官方係最好,淘佬好多都唔得

但依加官網好似冇得賣
Op5 where r u

it's just loading
更新左最新嘅open beta
出現wtsapp唔入app唔彈msg notification出嚟嘅問題
想問各位有冇咩解決方法係work
出現wtsapp唔入app唔彈msg notification出嚟嘅問題

電池 電池優化 WhatsApp 不要優化

Thanks bro 但之前已經set左
想問一下,啱啱去price.com度睇
見有行貨同水貨,想間當中嘅分別係邊度?
麻煩各位巴打,謝謝

1.ROM(可自行flash返國際rom)
2.保養(不過港行保養都係垃圾黎)

Thanks bro 但之前已經set左

咁開發者選項 熄DOZE
開發者去 設定 關於 鳩督型號就開到

同埋開機後開一次WhatsApp,就基本上實有notification
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞