OnePlus 3/3T 集中討論區 LIHKG (4)

1001 回覆
8 Like 9 Dislike
請問3T 水行分別除左rom仲有咩分別,我見水貨賣到2900,平好多,想問下大家分別有幾大先決定買水定行

水貨保修要返上去?

你話呢
有冇人試過有壞機? 同埋1+5 應該7月出,等唔等好?但係第一批貨通常QC差D

係咪真係咁少壞機,上網search過都唔見有人講
有冇人試過有壞機? 同埋1+5 應該7月出,等唔等好?但係第一批貨通常QC差D

我早排用左幾日就壞左個mon
拿拿聲攞上個維修中心整

拿拿聲攞上個維修中心整

幾日就退喇
依家買3t matte black 跟機係咩os版本?

長期上lihkg/ig/fb 一日SOT可以有幾多個鐘?

想入部matte black

請問巴打個網速圖示係點開出嚟?

好似update完就自己彈左出黎
啱啱由3.2.8上到4.1.3
嚇到瀨屎
(因為上次唔小心unlock多次 data冇曬 )
首先裝新recovery 再裝新rom
最後裝super su, clean dalvik cache
宜家試玩白貓睇下情況

(btw,搞一次都怕怕 我都係等an8.0出再update )

點解要搞咁複雜

因為個recovery要更新
平時裝新rom,裝super su 同 clean dalvik cache 就夠

第三方ROM,唔係多數都兼容唔同版本既recovery,而且pre root 左既咩
官方ROM 點解唔用OTA 更新?

unlock同root左可以用ota? 會唔會unroot/lock左?

拿拿聲攞上個維修中心整

幾日就退喇

醒唔起可以退機, 淨係換左個mon就算

拿拿聲攞上個維修中心整

幾日就退喇

究竟會唔會減價 幾時出新機。。
想買部3t畀老豆
但畀唔到錢
係咁話You are not authorized to view this page.
刷左twrp係咪就唔可以再直接OTA更新?
ob5多bug到頂唔順
4.1.3冇statusbar網速?
ob5多bug到頂唔順

有咩問題?
反而覺得OB5 明顯慳電過OB4
4個半鐘SOT, 剩低20%電
唔小心un 爆左個 mon

拿拿聲攞上個維修中心整

幾日就退喇

究竟會唔會減價 幾時出新機。。

出OP3T個時好似就無OP3賣,再之前個啲model就唔知
唔小心un 爆左個 mon

Google play 服務 成日偷偷地著GPS chur曬我d電,有冇方法解決?
我估無咁快出op5,畢竟op3t先出左一陣
Google play 服務 成日偷偷地著GPS chur曬我d電,有冇方法解決?

privacy guard度 deny google play location access?

privacy guard度 deny google play location access?

Try try 先
我估無咁快出op5,畢竟op3t先出左一陣

op3t 都係op3出左一陣
op呢間公司d策略 估佢唔到
好在我仲未上170411個rom ,死都唔上住了
ob5多bug到頂唔順

有咩問題?
反而覺得OB5 明顯慳電過OB4
4個半鐘SOT, 剩低20%電

用freedomos ce版,一重新開機連wallpaper都reset埋
各位出街叉oneplus 3用咩尿袋?
想買尿袋但邊款係叉得快
mon貼都真係幾難搵
一係入塵一係遮唔哂個mon
有冇人有mom貼推介,除左官網
mon貼都真係幾難搵
一係入塵一係遮唔哂個mon
有冇人有mom貼推介,除左官網

用番普通膠貼算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞