OnePlus 3/3T 集中討論區 LIHKG (4)

1001 回覆
8 Like 9 Dislike

我都唔覺得值得為2k moon 放棄電量也

我都係咁話, 寧願佢用FHD, 又唔係唔夠清

以影片黎講,解釋度一係1080 一係4K,2K既Mon 兩頭唔到岸
星期五前急用部機,我見price網有舖頭賣,係咪信得過,同網站買有咩分別?

另外可唔可以好似小米咁雙開WhatsApp?

最後其實用android機係想用雙咭,請問呢部機香港版用唔用到中國聯通咭?因為返大陸工幹用。

有無巴打解答我

我都想知有咩方法可以係3t到同時開2 個whatsapp及微信?

平行空間?
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lbe.parallel.intl

thx 爸打推介
想請教各位巴絲打
過去幾個月用OP3T既感受如何?
電量/手機速度跟新買時有冇好大既差別?
部機值唔值得入手? 定係應該等多個幾月換OP5?

申利: 今日部機死底板 請求意見
想請教各位巴絲打

咩機死底板
One plus 5幾時出?係咪一般都六月感右?

出咗規格啦

用835

其實呢部算唔算有後門的支那機?

op5 一定係玩旗艦spec 每年都係
國際版應該無事既 而且可刷rom
我覺得6月先發佈至少

至少未見過有報告話佢有後門

我都好想知有冇後門

都出左4代機 要擔心都冇野好講 唯一支那係原罪

xda當係寶
連登仔當係草

驚咪裝LineageOS,就係咁簡單

會唔會刷完無保養?
有無得刷返轉頭

OnePlus 唔會因為刷ROM而冇保養,除非個ROM 寫錯野燒壞硬件
雖然佢個保養係流流地
可以還原原廠ROM

個人覺得暫時唔洗刷ROM住既
畢竟原廠ROM 更新得仲快過第三方,性能同功能都幾好
至於後門,港版用既係國際版OOS,冇連去大陸server 既cloud service
國際版OOS有後門,OnePlus一早畀人屌到上天花板啦

純security concern的確唔使刷custom rom
不過你講錯一樣野: custom rom一定update得快過stock rom

都出左4代機 要擔心都冇野好講 唯一支那係原罪

xda當係寶
連登仔當係草

驚咪裝LineageOS,就係咁簡單

會唔會刷完無保養?
有無得刷返轉頭

OnePlus 唔會因為刷ROM而冇保養,除非個ROM 寫錯野燒壞硬件
雖然佢個保養係流流地
可以還原原廠ROM

個人覺得暫時唔洗刷ROM住既
畢竟原廠ROM 更新得仲快過第三方,性能同功能都幾好
至於後門,港版用既係國際版OOS,冇連去大陸server 既cloud service
國際版OOS有後門,OnePlus一早畀人屌到上天花板啦

純security concern的確唔使刷custom rom
不過你講錯一樣野: custom rom一定update得快過stock rom

剩係lineage 已經快過oos
想請教各位巴絲打

咩機死底板

LG V10
想請教各位巴絲打

咩機死底板

LG V10

又係lg
好彩無入v10
想請教各位巴絲打

咩機死底板

LG V10

我都係v10 user, 用左一年零四個月
不過未死板
嚴重殘影mon
希望頂到oneplus5出先換
想請教各位巴絲打

咩機死底板

LG V10

又係lg
好彩無入v10

一係拎上華強北 一係去灣仔比7舊水揾人重新焊過粒cpu
One plus 5幾時出?係咪一般都六月感右?

出咗規格啦

用835

其實呢部算唔算有後門的支那機?

op5 一定係玩旗艦spec 每年都係
國際版應該無事既 而且可刷rom
我覺得6月先發佈至少

至少未見過有報告話佢有後門

我都好想知內冇後門

one plus就係冇後門+原生系統先多鬼佬買

咁國行有冇後門?

強國版呢就

我都唔覺得值得為2k moon 放棄電量也

我都係咁話, 寧願佢用FHD, 又唔係唔夠清

amoled fhd有粒粒喎
想請教各位巴絲打

買啦, $3k 左右呢個 config 同流暢度, 抵用
最欣賞係個 3段式 靜音實體鍵, 非常方便
電, 音量, 各方面都唔錯
鐘意flash 下 rom 又多選擇

幾樣野唔好
1. 無好保護貼, 官方都會食左少少mon, 本人已裸跑
2. 裸跑幾滑手
3. 影相非常普通, 比不上其他旗艦
4. 不防水
想請教各位巴絲打

買啦, $3k 左右呢個 config 同流暢度, 抵用
最欣賞係個 3段式 靜音實體鍵, 非常方便
電, 音量, 各方面都唔錯
鐘意flash 下 rom 又多選擇

幾樣野唔好
1. 無好保護貼, 官方都會食左少少mon, 本人已裸跑
2. 裸跑幾滑手
3. 影相非常普通, 比不上其他旗艦
4. 不防水

影相對得住個價
Op5

希望唔好用2k mon,用返FHD都夠 平日用鬼分到咩 但FHD肯定慳電好多

加上snapdragon 835

SOT 10個鐘不是夢
利申: 用左幾年iphone, 一直唔鐘意android 用得耐就lag機 但oneplus今年改變左我主意

等op5出就買

會唔會係工程機都唔知有無3.5

咪就係

咪就係

條友乜水

係咪唔好Update住啊?
http://www.oppomart.com/oneplus-5.html
op5 USD449 唔知HK開幾多呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞