OnePlus 3/3T 集中討論區 LIHKG (4)

1001 回覆
8 Like 9 Dislike
原裝木機殼好用嗎?

幾好用,揸機冇咁跣手
又輕又薄又靚,係貴啲但唔買仲後悔
係要襯色姐,e.g. bamboo用落黑色機唔靚嗰啲

我買左黑色機 跟機送左一個原裝透明套
係唔知分別大唔大
op3t係咪用唔到八達通?完全detect唔到,其他nfc就detect得好快

老問題,你當佢用唔到八達通啦
對正哂都好L難先拍到
op3t係咪用唔到八達通?完全detect唔到,其他nfc就detect得好快

對正哂都好L難先拍到

用之前個斜角方法好易咋喎

對正哂都好L難先拍到

對正哂都好L難先拍到

用新卡易detect到

對正哂都好L難先拍到

示意圖:
3t -> /\ <- 八達通
頂貼頂 中間zip隻手指入去等兩者唔好完全貼實
方法正確就一放就detect 到

對正哂都好L難先拍到

示意圖:
3t -> /\ <- 八達通
頂貼頂 中間zip隻手指入去等兩者唔好完全貼實
方法正確就一放就detect 到

thx真係得左
我係8字面向鏡頭然後右上角對部機右上角,隔開少少就讀到
我係網上攪哂手續 但發現無邀請碼
有無巴打可以分享俾我

3t 要碼架咩

自膠 已訂 mon貼有無好介紹
官方個隻無貨

膠貼定玻璃貼都只有官方係可以用

https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.0.0.y7pfrx&id=534386607661&_u=sk3am7n940a
我買過呢隻,有D技術痴就同官方膠貼有同樣效果

唔怕有彩虹斑點咩?我買過嘅熱彎膜有...真係用得嘅得水凝膜,但呢種極難貼
部機好似好堅
比個fd由超過1.5米跌落地 mon正面其中一隻角落地先 最後冇爆mon冇花到不過有帶套但冇用mon貼
不夠都好撚心痛都唔知有冇內傷
btw點解d人到宜家都係咁on9比個電話佢睇都係揸機邊唔成隻手捉實個mon驚hi錯制
hi錯制咪hi錯制囉同埋你成隻手摸落去d機可能識得判斷係誤觸啦
都唔撚識smart咁去用smartphonesmart既屌
部機好似好堅
比個fd由超過1.5米跌落地 mon正面其中一隻角落地先 最後冇爆mon冇花到不過有帶套但冇用mon貼
btw點解d人到宜家都係咁on9比個電話佢睇都係揸機邊唔成隻手捉實個mon驚hi錯制
hi錯制咪hi錯制囉同埋你成隻手摸落去d機可能識得判斷係誤觸啦

可能驚唔小心hi到左右見到你啲J圖
部機好似好堅

可能驚唔小心hi到左右見到你啲J圖

點hi都唔會 av j圖擺另一folder再較
.nomedia
部機好似好堅

跌多兩次就唔係咁講
好耐冇刷ROM,刷黎刷去好煩
OTA UPDATE完覺得D電量差左
想問大家3T邊隻ROM最慳電?
Tugapower?freedom?
到時flash左就廢事轉
部都係咪已經貼左mon貼?

我耐心等update 升完就唔搞 好撚倒水
有冇人用緊4.1.3?
有冇咩問題?
有部OP3 仲有保養,用左9個月個mon上面用中間都有燒印,有無巴打有經驗OP會唔會免費換?
知唔知邊度有芒貼同殼買

Freedom 啦

穩定 + 一個月左右一個 build

我待機左一晚左右,無乜點用
唔升住個rom 了,唔係d電倒水
諗緊G6定3T

唔care 錢梗係g6 moon 正咁多

Freedom 啦

Freedom 啦

巴打有冇用過Lineage?
諗緊G6定3T

唔care 錢梗係g6 moon 正咁多

G3打左柴 同樣諗緊3T G6/S8
價錢差勁遠 但3T既spec已經夠有凸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞