OnePlus 3/3T 集中討論區 LIHKG (4)

1001 回覆
8 Like 9 Dislike
3T放褲袋間唔中發熱係咪死症?
冇開口袋模式

唔係
應該你有app好食電
每次有發熱問題都會搵到元兇
正常部機完全唔發熱

我都有呢個問題喎

今朝突登唔擺褲袋,冇事

我每朝出門口袋褲袋落到樓下一定熱
有時又會無啦啦震一下 明明冇通知

試下開口袋模式,震可能係個home制當你大脾係手指
想問下gps唔準可以點搞?

玩Pokemon go成日差個dd先掂到pokestop

用high accuracy?

又有Update
剛收到部機, 發現原來android 7.0 冇左個menu掣, 係唔係一定要root機先可以出番呢個掣?

無記錯5.0就無左啦
依家d app都無幾個要用到menu鍵

我想用usernet reader睇newsgroup , 而家攪到冇得睇

長按右鍵咪menu

試過,冇反應wow

設定 - 按鍵 有得 set
想問下gps唔準可以點搞?

玩Pokemon go成日差個dd先掂到pokestop

用high accuracy?

點都唔準,冇得救嫁
以前部Sony 樓中間都可以追住你郁
宜家部3T空曠地方都會慣性咁飄
反差真係好大

不過2GB RAM 真係好垃圾
剛收到部機, 發現原來android 7.0 冇左個menu掣, 係唔係一定要root機先可以出番呢個掣?

無記錯5.0就無左啦
依家d app都無幾個要用到menu鍵

我想用usernet reader睇newsgroup , 而家攪到冇得睇

長按右鍵咪menu

試過,冇反應wow

設定 - 按鍵 有得 set

ok 了, 原來要開番個虛擬鍵
thx all

update左了

已狗衝

update左了

已狗衝

到4.1果陣已經冇升因為官方唔出成個rom黎刷
好撚憎用ota黎升
我想問唔知點解我宜家一解鎖完佢會自動minimize番我第一下禁嘅任何制…有冇人可以救下我我clear cache咗之後有冇事一陣但好快又會一解鎖就minimize...用anti virus掃過都冇malware

有冇cap圖?

sor唔明我有冇開cap圖function定乜我cap唔到個問題出黎咖同cap桌面冇分别
我想問唔知點解我宜家一解鎖完佢會自動minimize番我第一下禁嘅任何制…有冇人可以救下我我clear cache咗之後有冇事一陣但好快又會一解鎖就minimize...用anti virus掃過都冇malware

有冇cap圖?

sor唔明我有冇開cap圖function定乜我cap唔到個問題出黎咖同cap桌面冇分别

唔明咩叫minimize

即係好似你用緊個app之後禁home button咁…會自己收埋咗係using apps 咁…又唔係彈app

有冇cap圖?

唔明咩叫minimize

即係好似你用緊個app之後禁home button咁…會自己收埋咗係using apps 咁…又唔係彈app

睇下設定->按鍵 主頁鍵有冇set錯嘢

我係唔禁制一解鎖完就會自動彈一次…繼續用就冇事…home button都己經set 哂no action

update左了

已狗衝

好撚憎用ota黎升

點解 其實有咩分別

Root左好似冇得用佢本身個system update要自己刷(?)

update左了

已狗衝

好撚憎用ota黎升

點解 其實有咩分別

Root左好似冇得用佢本身個system update要自己刷(?)

唔洗,我都root咗,頭果次ota會fail,之後開返機,再升多次,依次會成功。
升完會無咗root,入返twrp 裝返個supersu.zip交搞掂

update左了

已狗衝

好撚憎用ota黎升

ota 方便好多 又唔使入recovery 搞
自從 OnePlus 去年推出了 OnePlus 3T 後,該款手機就一直以高性價比獲得好評。至於預計今年中推出的 OnePlus 5 亦一樣會維持高規格這種特質。首先據了解 OnePlus 5 其中一個賣點是將會採用超大屏佔比例,額頭及下巴位與 Galaxy S8 一樣狹窄,機面下方的實體 Home 鍵將會刪除,取而代之下巴位會改用虛擬按鍵。至於指紋感應器則會設於機背鏡頭下方,而機身亦會用上磨砂黑增添美感。

另一方面,OnePlus 5 的規格亦會一如以往走在最前線,當中 5.5 吋熒幕終於會正式升級到 1,440 x 2,560 解像度的 2K 級數,機身只有 7mm 厚,並會配備 Galaxy S8 一樣的 Snapdragon 835 八核處理器、Adreno 540 GPU、8GB RAM、2,300 萬像素雙後置鏡頭(支援光學防震)、3,000 mAh 電池、USB-C 插口及支援 Quick Charge 3.0 快速充電等。雖然據報價格可能會稍為增至 500 美元(約 3,886 港元),這個價錢的話性價比幾高啊。

自從 OnePlus 去年推出了 OnePlus 3T 後,該款手機就一直以高性價比獲得好評。至於預計今年中推出的 OnePlus 5 亦一樣會維持高規格這種特質。首先據了解 OnePlus 5 其中一個賣點是將會採用超大屏佔比例,額頭及下巴位與 Galaxy S8 一樣狹窄,機面下方的實體 Home 鍵將會刪除,取而代之下巴位會改用虛擬按鍵。至於指紋感應器則會設於機背鏡頭下方,而機身亦會用上磨砂黑增添美感。

另一方面,OnePlus 5 的規格亦會一如以往走在最前線,當中 5.5 吋熒幕終於會正式升級到 1,440 x 2,560 解像度的 2K 級數,機身只有 7mm 厚,並會配備 Galaxy S8 一樣的 Snapdragon 835 八核處理器、Adreno 540 GPU、8GB RAM、2,300 萬像素雙後置鏡頭(支援光學防震)、3,000 mAh 電池、USB-C 插口及支援 Quick Charge 3.0 快速充電等。雖然據報價格可能會稍為增至 500 美元(約 3,886 港元),這個價錢的話性價比幾高啊。

8gb ram
今個update好似省電咗
部oneplus one既電好似開始打柴了
想入手one plus3T了
想問問暫時有無咩bug
部oneplus one既電好似開始打柴了
想入手one plus3T了
想問問暫時有無咩bug

都出新機仲3t 暫時個bug係硬件上唔用得玻璃貼 gps差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞