OnePlus 3/3T 集中討論區 LIHKG (4)

1001 回覆
8 Like 9 Dislike
今個update好似省電咗

信咗走去update....
點知update完乜都無開85%淨係用得3個鐘

why我啲電倒水咁倒

why我啲電倒水咁倒

佢個剩餘時間只係將你呢幾分鐘用左幾多%電再拉條直線落去估計 可能你呢幾分鐘比較開得多app?

但我啱啱重開
佢顯示食電既只有系統 螢幕同相簿,就已經咁食電
部oneplus one既電好似開始打柴了
想入手one plus3T了
想問問暫時有無咩bug

都出新機仲3t 暫時個bug係硬件上唔用得玻璃貼 gps差

ONE PLUS 5就出??
有冇咁快
想問問暫時有無咩bug

有冇咁快

出完 5, 轉個頭可能出部 5T

why我啲電倒水咁倒

佢個剩餘時間只係將你呢幾分鐘用左幾多%電再拉條直線落去估計 可能你呢幾分鐘比較開得多app?

但我啱啱重開

咪up 食電左
想問問暫時有無咩bug

有冇咁快

出完 5, 轉個頭可能出部 5T

大廠都未出到835機wor 幾時輪到oneplus呀

why我啲電倒水咁倒

但我啱啱重開

咪up 食電左

食電左啊,屌
自從 OnePlus 去年推出了 OnePlus 3T 後,該款手機就一直以高性價比獲得好評。至於預計今年中推出的 OnePlus 5 亦一樣會維持高規格這種特質。首先據了解 OnePlus 5 其中一個賣點是將會採用超大屏佔比例,額頭及下巴位與 Galaxy S8 一樣狹窄,機面下方的實體 Home 鍵將會刪除,取而代之下巴位會改用虛擬按鍵。至於指紋感應器則會設於機背鏡頭下方,而機身亦會用上磨砂黑增添美感。

另一方面,OnePlus 5 的規格亦會一如以往走在最前線,當中 5.5 吋熒幕終於會正式升級到 1,440 x 2,560 解像度的 2K 級數,機身只有 7mm 厚,並會配備 Galaxy S8 一樣的 Snapdragon 835 八核處理器、Adreno 540 GPU、8GB RAM、2,300 萬像素雙後置鏡頭(支援光學防震)、3,000 mAh 電池、USB-C 插口及支援 Quick Charge 3.0 快速充電等。雖然據報價格可能會稍為增至 500 美元(約 3,886 港元),這個價錢的話性價比幾高啊。

8gb ram

http://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4988/206967/
http://www.theverge.com/circuitbreaker/2016/11/10/13582578/oneplus-newphone-3t-launch-november-15
完啦好嘛...呢啲rumour有邊次係準

why我啲電倒水咁倒

但我啱啱重開

咪up 食電左

食電左啊,屌

我諗少左一粒鐘SOT
自從 OnePlus 去年推出了 OnePlus 3T 後,該款手機就一直以高性價比獲得好評。至於預計今年中推出的 OnePlus 5 亦一樣會維持高規格這種特質。首先據了解 OnePlus 5 其中一個賣點是將會採用超大屏佔比例,額頭及下巴位與 Galaxy S8 一樣狹窄,機面下方的實體 Home 鍵將會刪除,取而代之下巴位會改用虛擬按鍵。至於指紋感應器則會設於機背鏡頭下方,而機身亦會用上磨砂黑增添美感。

另一方面,OnePlus 5 的規格亦會一如以往走在最前線,當中 5.5 吋熒幕終於會正式升級到 1,440 x 2,560 解像度的 2K 級數,機身只有 7mm 厚,並會配備 Galaxy S8 一樣的 Snapdragon 835 八核處理器、Adreno 540 GPU、8GB RAM、2,300 萬像素雙後置鏡頭(支援光學防震)、3,000 mAh 電池、USB-C 插口及支援 Quick Charge 3.0 快速充電等。雖然據報價格可能會稍為增至 500 美元(約 3,886 港元),這個價錢的話性價比幾高啊。

8gb ram

http://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4988/206967/
http://www.theverge.com/circuitbreaker/2016/11/10/13582578/oneplus-newphone-3t-launch-november-15
完啦好嘛...呢啲rumour有邊次係準

唯一唔會走數係用835 cpu
其他係廢up
係咪真係食電左?
想問國內版係咪可以刷返Oxygen 有返googleplay??
刷完除左lte band唔同 係咪同港版無分別?

why我啲電倒水咁倒

但我啱啱重開

咪up 食電左

食電左啊,屌

我諗少左一粒鐘SOT

唔敢up住
想換機 fd叫我一係買xiaomi note 2 一係xiaomi 5s plus 再唔係買3T 應該等下先定點?
想換機 fd叫我一係買xiaomi note 2 一係xiaomi 5s plus 再唔係買3T 應該等下先定點?

呢排好多新機會出 等到咪等新機
Google Play Service係咁食電嘅巴打最好清一清Google Play Service嘅資料.... 次次system update完都有問題咁款, 清完好明顯有分別

有無手足解釋到點解仲未有更新
咁多位個NFC用唔用到?
咁多位個NFC用唔用到?

上一個Post有巴打教過個擺法,用到

小米就唔好買,一,cheap 到爆,二,你想改ROM, 無人搞ROM, 3T 只少有大把人搞
有無巴打刷左呢個rom
Sultan 既lineage 14.1
https://forum.xda-developers.com/oneplus-3/oneplus-3--3t-cross-device-development/op3-op3t-unofficial-lineageos-14-1-t3588696

本來諗 Install lineage 14 既 custom ROM , 但好多防 root 既 game 都會開唔到
有無巴打刷左呢個rom
Sultan 既lineage 14.1
https://forum.xda-developers.com/oneplus-3/oneplus-3--3t-cross-device-development/op3-op3t-unofficial-lineageos-14-1-t3588696

本來諗 Install lineage 14 既 custom ROM , 但好多防 root 既 game 都會開唔到

pass safetynet 好似用magisk 有方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞