OnePlus 3/3T 集中討論區 LIHKG (4)

1001 回覆
8 Like 9 Dislike
轉去beta好似幾好玩

beta 唔穩定呀

都有個譜嘅

頂多去電快啲,可能會reboot 啫
日常使用冇問題既

reboot 情況如何? 用左3成年 reboot 得兩三次 極度滿意

dirty upgrade 左 3~4個版本
係有app trigger 既reboot(game 或者非主流app)
兩星期一次左右啦
但日常野,e.g. chrome telegram WhatsApp lihkg YouTube 睇片聽歌未曾試過reboot
轉去beta好似幾好玩

beta 唔穩定呀

都有個譜嘅

日常使用冇問題既

reboot 情況如何? 用左3成年 reboot 得兩三次 極度滿意

係有app trigger 既reboot(game 或者非主流app)
兩星期一次左右啦
但日常野,e.g. chrome telegram WhatsApp lihkg YouTube 睇片聽歌未曾試過reboot

呢個年頭仲要clean upgrade 真係好擾民 不過可能真係元得beta 就預左
有冇保護貼推介???

原廠個張收收地皮

祼跑
轉去beta好似幾好玩

beta 唔穩定呀

都有個譜嘅

日常使用冇問題既

兩星期一次左右啦

呢個年頭仲要clean upgrade 真係好擾民 不過可能真係元得beta 就預左

Beta 兩星期左右就有一次更新,次次都reset 就死得啦
我頂多都係清cache
大家有冇幾大牌子既火牛推介, 想買隻後備。
之前用開個d 1A牛, 差到80 % 就自己停左
出op5未呀

用iphone等到好辛苦

aukey / anker 加升壓轉插qc3變dash

升壓轉插qc3 要上洗寶買?

升壓轉插qc3 要上洗寶買?

對 不過升完壓差好似快過原裝 好癲
唔用相機係唔係買小米好d

小米

點解你會有咁既諗法
先唔講你既個人資料賣到幾多錢
小米套MIUI 同一般Android 偏離太遠,資料同步都煩死人
更唔好提佢系統改太多野,權限既opt in opt out 影響一般app運作,玩某啲game (e.g. pkm go 同ingress)仲會被系統覺得係cheat 而ban 你Ac

就算呢啲問題刷ROM 解決到,oneplus 既第三方支援都好小米太多
老母成日投訴部2好熱,岩岩拆左部2, 重新落過散熱膏

會仲熱好似係

會仲熱好似係

點解會仲熱

Btw, 岩岩落完
換左新散熱膏之後,部機勁順
等緊5 但會唔會好似3咁過幾個月出部5t

視乎高通幾時出S836
有冇保護貼推介???

原廠個張收收地皮

淘塊平野算q數,但都要廿蚊兩塊
有冇辦法加強GPS signal?

點解你會有咁既諗法
小米套MIUI 同一般Android 偏離太遠,資料同步都煩死人
更唔好提佢系統改太多野,權限既opt in opt out 影響一般app運作,玩某啲game (e.g. pkm go 同ingress)仲會被系統覺得係cheat 而ban 你Ac

就算呢啲問題刷ROM 解決到,oneplus 既第三方支援都好小米太多

因為上網睇人比較小米好似快d

點自己整 我部One都想自己搞搞

點解你會有咁既諗法

因為上網睇人比較小米好似快d

咪玩喇 用s820嘅小米5用起上嚟可以仲慢過用s430嘅Nokia 6 咁你就知MIUI有幾咁垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞